Το κάπνισμα κάνει…καλό!

Goodbyte

Ποιος λέει, λοιπόν, ότι το κάπνισμα κάνει κακό? Καθώς οι καπνιστές αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του καρκίνου, των καρδιοπαθειών και των διάφορων πνευμονικών παθήσεων ταυτόχρονα μπορεί να προστατεύονται από πολλές άλλες!

Ενώ το κάπνισμα είναι το “εισιτήριο” για έναν πρόωρο θάνατο, στο σημείο αυτό θα αναφέρουμε πέντε οφέλη από αυτό. Αναπνεύστε ελεύθερα!

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Αδελαίδας στην Αυστραλία, οι καπνιστές έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποβληθούν σε εγχείριση αποκατάστασης του γονάτου τους. Βέβαια, οι καπνιστές δεν τρέχουν και πολύ…Παρ’όλα αυτά

υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι τα άτομα που καπνίζουν έχουν και λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από οστεοπόρωση καθώς φαίνεται ότι η νικοτίνη προστατεύει τους χόνδρους.

Τον Μάρτιο του 2010 δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση Νευρολογίας μία έρευνα που υποστηρίζει ότι το οι καπνιστές εμφανίζουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν Πάρκινσον. Το Harvard, βέβαια, διαφωνεί λέγοντας ότι τα προστατευτικά αυτά οφέλη παρουσιάζονται μετά τη διακοπή του καπνίσματος.

Το κάπνισμα μειώνει το κίνδυνο παχυσαρκίας! H νικοτίνη λειτουργεί ταυτόχρονα ως τονωτικό και κατασταλτικό της όρεξης. Επιπλέον, κάνει το φαγητό για τους καπνιστές λιγότερο γευστικό.

Συγκρινόμενοι με τους μη καπνιστές, οι καπνιστές έχουν μικρότερα ποσοστά θνησιμότητας μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο. Παράλληλα, ανταποκρίνονται καλύτερα στις αντίστοιχες θεραπείες, όπως η αγγειοπλαστική.

Η ουσία κλοπιδογρέλη χρησιμοποιείται σε φάρμακα για την αντιμετώπιση ασθενειών του κυκλοφορικού και άλλων που οδηγούν σε καρδιακά επεισόδια. Το κάπνισμα φαίνεται ότι βοηθά τη ουσία αυτή να δράσει πιο αποτελεσματικά. Σύμφωνα δε με το Harvard, 10 τουλάχιστον την μέρα βοηθά τη κλοπιδογρέλη να κάνει τη δουλίτσα της καλύτερα!

Ουδέν κακόν, αμιγές καλού…

Keywords
Αναζητήσεις
καλα του καπνισματος, το καπνισμα κανει καλο
Τυχαία Θέματα