Σχετικά με τους προγραμματιστές και τις επί πληρωμή εφαρμογές

Goodbyte

Ας αλλάξουμε λίγο το τρόπο που σκεφτόμαστε απέναντι στις εφαρμογές με διαφημίσεις αλλά και αυτές επί πληρωμή και γενικά στο software σαν οντότητα. Δεν γίνονται όλοι πλούσιοι από μία εφαρμογή σε κάποιο App Store.

Το παρόν άρθρο αποτελεί έμπνευση από μια στατιστική έρευνα του GigaOM σχετικά με τους developers και τις απολαβές τους από τις επί πληρωμή εφαρμογές σε διάφορα App Stores.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά,

για να γίνει μία εφαρμογή ή πρόγραμμα απαιτεί κάποιες ώρες, αναλόγως με το βαθμό δυσκολίας ανεβαίνουν και οι ώρες, και οι ώρες είναι πολλές δεν είναι ούτε δύο ούτε τρεις, πολλές φορές χρειάζονται βδομάδες αν όχι και μήνες εντατικής δουλειάς και σχεδιασμού για να βγει μία εφαρμογή σωστά, χωρίς bugs και βελτιστοποιημένη για κάθε συσκευή εκεί έξω είτε πρόκειται για Android είτε για iOS είτε για οτιδήποτε άλλο.

Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιος προγραμματιστής, call me developer, βάζει διαφημίσεις ή δίνει την εφαρμογή του επί πληρωμή, επειδή δούλεψε αρκετές ημέρες for free και κάποια από τα λεφτά που επένδυσε πρέπει να τα πάρει πίσω. Σύμφωνα με έρευνα λοιπόν οι περισσότεροι developers που δίνουν επί πληρωμή την εφαρμογή τους βγάζουν μέχρι 499 δολάρια το μήνα, κάτι που τις περισσότερες φορές δεν αντιπροσωπεύει τις ώρες που ξόδεψαν για να φτιάξουν την εφαρμογή και μετέπειτα την υποστήριξη που δίνουν για επιπλέον λειτουργίες και bug fixes.

Ευτυχώς οι περισσότεροι από αυτούς δηλαδή περίπου το 75% από τους ερωτηθέντες έχει το app development σαν δεύτερη δουλειά και όχι πρωταρχική.Οπότε την επόμενη φορά που θα ψάξετε την εφαρμογή ενός developer στο διαδίκτυο για δωρεάν κατέβασμα και τα σχετικά σκεφτείτε πως από πίσω βρίσκετε ένας ή και περισσότερα άτομα που δούλεψαν γι’αυτό και πρέπει να βγάλουν κάποια χρήματα για να συμπληρώσουν το εισόδημα τους.

Το παρόν άρθρο δεν αναφαίρετε σε developers μεγάλων εταιριών όπως πχ Rovio, EA, Gameloft κτλπ αλλά σε indie developers

Το παρόν άρθρο Σχετικά με τους προγραμματιστές και τις επί πληρωμή εφαρμογές αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα