Οι αναξητήσεις στο Google ευνοούν τον Barack Obama!

Goodbyte

Με τις αμερικάνικες εκλογές να βρίσκονται στο επίκεντρο τον καιρό αυτό, κανείς στις Ηνωμένες Πολιτείες τις Αμερικής δεν μένει με σταυρωμένα χέρια! Και όταν λέμε κανείς εννοούμε κανείς! Φανταστείτε ότι ακόμα και η Google βάζει ακούσια(?) το χεράκι της Ας δούμε πως.

Είναι γνωστό πως η Google κρατά ένα αρχείο για τον καθένα μας, με την βοήθεια του οποίου

τροποποιεί τις μελλοντικές αναζητήσεις μας με την βοήθεια των παλαιότερων. Η ίδια τεχνική χρησιμοποιείται και στις φετινές εκλογές σύμφωνα με έρευνα της Wall Street Journal. Κάποια στιγμή ο τυχαίος αμερικάνος πολίτης θα κάνει μία αναζήτηση σχετικά με τον Barack Obama. Εάν στο μέλλον κάνει μία αναζήτηση σε σχέση το Ιραν ή το γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων τότε στην πρώτη σελίδα θα υπάρχουν αποτελέσματα συσχετισμένα με τον Αμερικάνο Πρόεδρο.

Αν και η εφημερίδα δεν κατάφερε να βρει κάποια τροποποίηση στον αλγόριθμο της Google κάτι αντίστοιχο δεν συμβαίνει(μέχρι στιγμής) όταν κάποιος αναζητήσει σχετικά με τον αντίπαλού του Προέδρου, Mitt Romney. Η ίδια η Google προφανώς αναφέρει πως δεν υπάρχει κάποιο θέμα με τα αποτελέσματα, αφού αυτά σχετίζονται μόνο με την συχνότητα αναζήτησης(και πράγματικα τα νούμερα αναζήτησης για τον Obama είναι μεγάλα). Ακόμα και έτσι όμως φαίνεται πως τα πράγματα δεν είναι 100% αντικειμενικά.

Το παρόν άρθρο Οι αναξητήσεις στο Google ευνοούν τον Barack Obama! αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα