Διαφορές χρήσης μεταξύ smartphones και tablets

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιες είναι οι χρήσεις των smartphones και των tablets; Το ίδιο αναρωτιέται και η εταιρεία Flurry, μία εταιρεία app analytics (ναι, υπάρχει πλέον και αυτός ο κλάδος ανάλυσης). Για να βγάλει συμπεράσματα η Flurry ανέλυσε 6 δισεκατομμύρια sessions από 500 εκατομμύρια συσκευές, κατά

τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου 2012. Ιδού τα συμπεράσματά της.

Οι χρήστες tablets είναι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία από τους κατόχους smartphones και στην πλειοψηφία τους είναι γυναίκες. Ξοδεύουν αρκετή περισσότερη ώρα σε games, καθώς αποδεικνύεται ότι το 67% του χρόνου που δαπανάται σε μία ταμπλέτα αφορά στο gaming. Στα smartphones το gaming αφορά σε ένα ποσοστό 39% του συνολικού χρόνου που ασχολούμαστε μαζί τους.

Τα tablets χρησιμοποιούνται κυρίως στις ώρες του prime time, μετά το δείπνο. Τα smartphones βρίσκονται σε χρήση όλη την ημέρα, με μία μικρή αύξηση της χρήσης τους να παρατηρείται κατά τη διάρκεια του απογεύματος. Αντίθετα το απόγειο της χρήσης των tablets είναι μεταξύ των ωρών 7 με 10 το βράδυ. Αυτό αποδεικνύει σωστό το εύρημα της Forrester Research, η οποία λέει ότι το 85% των κατόχων tablets στις ΗΠΑ τις χρησιμοποιούν μπροστά από την ΤV το βράδυ.

Μπορεί τα smartphones να χρησιμοποιούνται όλη την ημέρα, αλλά η διάρκεια ενασχόλησης μαζί τους είναι μικρότερη, ασχολούμαστε περισσότερη ώρα τη φορά με την ταμπλέτα μας. Κατά μέσο όρο ένας χρήστης smartphone ανοίγει 12.9 φορές μία εφαρμογή την εβδομάδα και ασχολείται 4.1 λεπτά μαζί της, ενώ στην ταμπλέτα ανοίγει 9.5 φορές την εβδομάδα μία εφαρμογή και ασχολείται 8.2 λεπτά μαζί της.

Ενδιαφέροντα στοιχεία…

Πηγή

Keywords
Αναζητήσεις
ποια η διαφορα του αιφον απο το ταμπλετ, διαφορες iphone ταμπλετας
Τυχαία Θέματα