Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς…!!

13:05 2/1/2014 - Πηγή: GoodByte

Goodbyte

Η Apple έχει καταφέρει να βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στην πρώτη θέση των πωλήσεων smartphones & tablets, κανένας δεν ξεχνά τις άπειρες φωτογραφίες που “διαρρέουν” στο διαδίκτυο και τις ατελείωτες ώρες αναμονής στα καταστήματα την πρώτη μέρα κυκλοφορίας των προϊόντων της. Αυτά τα δεδομένα για την Apple δεν έγιναν τυχαία, οφείλονται σε

έναν μεγάλο άνθρωπο της τεχνολογίας, τον Steve Jobs. Ο Jobs ήταν αυτό που λέμε “μπροστά από την εποχή του” και προσπαθούσε τις ιδέες του να τις κάνει πράξη με κάθε θυσία, έτσι με απόλυτη μυστικότητα κατάφερε να παρουσιάσει ένα πρωτοποριακό προϊόν και να δημιουργήσει μια νέα αγορά καταναλωτών.

Τα χαρακτηριστικά που υπήρχαν στο πρώτο iPhone μπορεί να μην παρουσιάζονταν πρώτη φορά, αλλά ήταν η πρώτη φορά που μία τόσο μικρή και εύχρηστη συσκευή ενσωμάτωνε τόσες πολλές τεχνολογίες. Η επανάσταση αυτή, πήρε τεράστιες διαστάσεις όταν αργότερα, ενσωματώθηκαν και νέες λειτουργίες και εμπλουτίστηκε το ηλεκτρονικό κατάστημα, όπου μπορούσες να αγοράσεις εφαρμογές, παιχνίδια αλλά και βιβλία και μουσική.

Στις παρουσιάσεις των νέων προϊόντων ο Steve πάντα παρουσίαζε ή δημιουργούσε την αίσθηση ότι παρουσιάζει, μια καινοτομία, είτε αυτό ήταν hardware είτε software, πάντα προκαλούσε την κοινή γνώμη να υποκλιθεί στην εταιρία και τους ανταγωνιστές να αναρωτιούνται πως μπορούν να κλείσουν την τεράστια ψαλίδα που είχε δημιουργηθεί!

Με τον χαμό του Jobs η apple βρήκε αντικαταστάτη της θέσης αλλά δεν κατάφερε να βρει αυτόν που θα σκέφτεται σαν τον προκάτοχο του, “out of the box”, έτσι λοιπόν αν και η εταιρία για αρκετό καιρό έχει στην κατοχή της τα σχέδια και τις ιδέες του Jobs που ήταν υπό έρευνα ή κατασκευή δε καταφέρνει να πείσει με την ίδια ευκολία το κοινό της, ότι όλα συνεχίζουν να λειτουργούν όπως πριν. Οι ανταγωνιστές αρχίζουν να αμφισβητούν την κυριαρχία της εταιρίας του cupertino και οι φωνές πληθαίνουν ότι η καινοτομία της apple χάθηκε μαζί με τον Steve. Δεν είναι τυχαίο ότι για αρκετά μοντέλα smartphones ή tablets δημιουργήθηκε η φήμη πως πρόκειται για το τελευταίο project του Jobs, κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει αν η apple τεχνηέντως δημιούργησε τις φήμες ή απλώς τις άφησε να “πλανώνται” ώστε να αποκομίσει διαφημιστικά οφέλη.

Τελικά ο Jobs ήταν η Apple; Μόνο τα χρόνια που έρχονται μπορούν να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα. Ένα είναι μόνο σίγουρο, ότι ο Βασιλιάς (Apple) ζει, σε αντίθεση με την καταστροφολογία που ακολούθησε την διαδοχή και ζει εξαιτίας της τεράστιας δυναμικής που της χάρισε o συνιδρυτής της.

ΥΓ. Η παραπάνω άποψη ανήκει σε ένα “φανατικό” χρήστη android, που έχει στο ενεργητικό του μόνο λίγα λεπτά χρήσης ios.

Συντάκτης: ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα