Η επανάσταση των ακτίνων Χ !

Η ακτίνες Χ ή ακτίνες Röntgen, ονομασία που τους δόθηκε προς τιμήν του Wilhelm Röntgen που πρώτος τις ανακάλυψε το 1895, αποτελούν ένα συγκεκριμένο κομμάτι του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος.

Τυγχάνουν μεγάλης εφαρμογής τόσο στην Ιατρική, συγκεκριμένα στις ακτινογραφίες, όσο και στη Φυσική, στην κρυσταλλογραφία. Η εξέλιξη όμως της “τεχνολογίας” γύρω από τις ακτίνες Χ όχι μόνο δεν σταμάτησε σε τούτη την χρήση, αλλά πλέον μέσω αυτής βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια μεγάλη “επανάσταση”!

Ολογράμματα

φτιαγμένα από φωτογραφίες ακτίνων Χ! Οι ακτίνες Χ έχουν την ικανότητα να μπορούν να “διακρίνουν” διαφορές ακόμα και σε μεγέθη εκατομμυριοστού, εκμεταλλευόμενοι, λοιπόν, αυτό τους “πλεονέκτημα” καταφέραμε να δημιουργήσουμε τρισδιάστατες εικόνες οργανισμών με ακρίβεια… κυττάρου! Η όλη διαδικασία είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο, με τα μέχρι τώρα όμως δεδομένα φαίνεται πως αρκούν 200 φωτογραφίες και 5 μόλις λεπτά για να πάρουμε το εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Απλά φανταστείτε την επανάσταση που μπορεί να φέρει κάτι τέτοιο σε τομείς όπως της Ιατρικής και της Χειρουργικής! Πολλά συγχαρητήρια…

Keywords
Τυχαία Θέματα