Bada, Ξεπέρασε σε πωλήσεις τα Windows Phone… ε και;

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 4ο τρίμηνο του 2011 πουλήθηκαν περισσότερες συσκευές με Bada OS παρά με Windows Phone. Αν και το αποτέλεσμα μοιάζει αρχικά ως μεγάλη αποτυχία των Windows Phone, η αλήθεια δεν είναι ακριβώς αυτή.

Το Bada OS έχει κατασκευαστεί εξ’ ολοκλήρου από τη Samsung.

Οι developers το υποδέχτηκαν με μεγάλες προσδοκίες από τη στιγμή που ανακοινώθηκε, όμως τελικά δεν κατάφερε ποτέ να βγει από τη σκιά του Android. Παρ’ όλα αυτά, οι συσκευές Samsung Wave με Bada, ήταν και είναι πολύ αξιόλογες και έχουν προσελκύσει αρκετά μεγάλο αγοραστικό κοινό.

Αυτό αποδεικνύεται και από τα τελικά νούμερα των πωλήσεων συσκευών για το 4ο τρίμηνο του 2011. Σε αυτό, οι Bada συσκευές που πουλήθηκαν έφτασαν τα 3.1 εκατομμύρια κομμάτια, τη στιγμή που οι Windows Phone συσκευές μόλις τα 2.7!

Φυσικά και τα δύο νούμερα είναι εξαιρετικά μικρά σε σχέση με τα Android και iOS που έφτασαν τα 75 και 35 εκατομμύρια πωλήσεις αντίστοιχα.

Πάντως το αποτέλεσμα αυτό δεν αποτελεί αποτυχία για τη Microsoft, καθώς τα Windows Phone κυκλοφόρησαν ουσιαστικά πέρυσι έχοντας να αντιμετωπίσουν την πολύ άσχημη εικόνα που είχαν δημιουργήσει για τη Microsoft τα Windows Mobile. Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε, ότι η πορεία των πωλήσεων των Windows Phone είναι σταθερά αυξητική, καθώς μόνο η διαφορά μεταξύ Q3 και Q4 ήταν 62%!

Τελικά τα νούμερα ίσως να μην λένε την αλήθεια για ένα λειτουργικό, το Bada OS, που θα αντικατασταθεί σύντομα από το Tizen και ένα άλλο, τα Windows Phone, που αναγνωρίζονται από ολοένα και περισσότερο κόσμο ως ένα εξαιρετικό λειτουργικό σύστημα.

Keywords
Αναζητήσεις
windows mobile πωλήσεις
Τυχαία Θέματα