Samsung ATIV Q, Λεπτό, ελαφρύ, Dual-Boot, τα κάνω όλα και συμφέρω!

Goodbyte

Η Samsung ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα στο event της στο Λονδίνο το νέο Samsung ATIV Q. Πρόκειται για ένα slider laptop/tablet, με εκπληκτική οθόνη και Dual-Boot από Windows 8 σε Android.

Οι νέοι επεξεργαστές της Intel δίνουν τη δυνατότητα μετατροπής

των παραδοσιακών Ultrabooks σε περίεργα-σε-σχήμα tablets/laptops. Κάπως έτσι γεννήθηκε τo Samsung ATIV Q, ένα Windows-Android Slider με Haswell επεξεργαστή, οθόνη ανάλυσης 3200×1800 pixels (!), μπαταρία 9 ωρών, βάρος 1.29 κιλά και S-Pen 1024 βαθμών πίεσης.

Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά ακούγονται εξαιρετικά, όμως συνήθως οι συσκευές που “τα κάνουν όλα” δεν συμφέρουν τελικά, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί με την κριτική μας στο ATIV Q.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε κάτι για την τιμή, ούτε καν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, όπως το μοντέλο του επεξεργαστή, το ποσό της μνήμης ή το μέγεθος του SSD. Αυτό που μάθαμε πάντως είναι ότι η αλλαγή από Windows 8 σε Android θα γίνεται μέσω μιας εφαρμογής, τα δύο λειτουργικά θα τρέχουν παράλληλα και η μετάβαση θα γίνει άμεσα. Η διάθεση του θα ξεκινήσει κοντά στο Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα