iOS 7: Τα νέα ευρήματα (#4)

Σήμερα συμπληρώνουμε δέκα ημέρες εντατικής χρήσης του iOS 7, και για ακόμη μία φορά σας παραθέτουμε συγκεντρωμένα όλα τα νεότερα ευρήματα:

1.] Οι φάκελοι μπορούν να τοποθετηθούν πλέον και στο Dock. Περιέχουν έως και 126 εφαρμογές (9 εφαρμογές επί 14 σελίδες), ενώ το Κιόσκι μπορεί επιτέλους να ενσωματωθεί σε φάκελο:

2.] H κορδέλα “Νέο” για νέες εφαρμογές και περιοδικά έχει αντικατασταθεί τώρα με μία γαλάζια τελεία στο όνομα:


3.]

Η νέα λειτουργία πρότασης συνθηματικού στο Safari και αυτόματης αποθήκευσής του στην κλειδοθήκη:

4.] Το activation lock ενεργοποιείται αυτόματα. Πλέον η απενεργοποίηση της Εύρεσης iPhone και η διαγραφή περιεχομένου μέσω επαναφοράς απαιτεί την εισαγωγή του Apple ID, ενώ η απενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας επανέρχεται όταν ενεργοποιείται η λειτουργία απώλειας:

5.] Η εισαγωγή των κωδικών από τις iTunes gift cards μπορεί τώρα να γίνει όπως και στον Mac με χρήση της κάμερας:

6.] Το AppStore απέκτησε λίστα επιθυμίας (wish list):

7.] Η παγκόσμια ώρα στο Ρολόι εμφανίζει τώρα και τις διαφορές ώρας, ενώ το άγγιγμα εναλλάσσει την μορφή μεταξύ αναλογικής και ψηφιακής:

8.] Οι Χάρτες προβάλουν τώρα την πραγματική ημέρα και νύχτα, ενώ στη δρομολόγηση προστέθηκε κι η λειτουργία πεζού που εμφανίζεται ως εναλλακτική διαδρομή:


9.] Η λειτουργία επεξεργασίας φωτογραφιών:

10.] Οι νέες λειτουργίες του Siri. Εμφάνιση πληροφοριών από Bing, προβολή tweets και φωτογραφιών, αλλαγή ρυθμίσεων συσκευής και επιλογή αντρικής ή γυναικείας φωνής:



11.] Το Κέντρο Γνωστοποιήσεων εμφανίζει εξατομικευμένες πληροφορίες (η μέρα σας είναι γεμάτη, ξεκινά νωρίς, κλπ.). Επίσης, εμφανίζει πλέον τις μικρογραφίες συνημμένων φωτογραφιών, ενώ πατώντας στην σύνοψη του καιρού ανοίγει η αντίστοιχη εφαρμογή:



12.] Πλήρης παραμετροποίηση πλέον των υποτίτλων και λεζάντων, με επιλογή γραμματοσειράς, χρώματος, μεγέθους, ορισμό στιλ, κλπ :



13.] Νέες λειτουργίες για ΑμΕΑ στις ρυθμίσεις Προσβασιμότητας. Μείωση περιβαλλοντικού θορύβου, βελτίωση αναγνωσιμότητας, αντίθεσης φόντου και υποστήριξη προσαρμοστικών αξεσουάρ με διακόπτες:


14.] Το AirDrop υποστηρίζει και αποστολή σημειώσεων:

15.] Η λειτουργία Ανάγνωσης στο Safari ενσωματώθηκε στο παρατεταμένο πάτημα ενός συνδέσμου και ενεργοποιείται από το εικονίδιο αριστερά της διεύθυνσης: 16.] Επίσης στο Safari η αποθήκευση φωτογραφίας εμφανίζει τώρα και το εναλλακτικό κείμενο (alt text), η λίστα ανάγνωσης αποδίδει φόρο τιμής στον Steve Jobs, η ενοποιημένη γραμμή διεύθυνσης εμφανίζει όλα τα αποτελέσματα, νέο κείμενο αποθήκευσης συνθηματικού για τον τρέχοντα ιστότοπο και κοινοποίηση στα κοινωνικά δίκτυα:
17.] Το όριο λήψης εφαρμογών μέσω δικτύου κινητής παραμένει στα 50 ΜΒ, παρ’ όλα αυτά μπορεί να γίνει η λήψη:

18.] Τα μηνύματα χρωματίζουν ολόκληρο το ονοματεπώνυμο για τους αριθμούς που υποστηρίζουν SMS ή iMessage (κάνοντας γκρι τα υπόλοιπα στοιχεία), παρέχουν δυνατότητα αποστολής του iMessage και στο mail, και διαθέτουν κέντρο προβολής όλων των συνημμένων αρχείων της συνομιλίας:


19.] Το iTunes Radio υποστηρίζει και προεπισκόπηση 10 δευτερολέπτων των σταθμών:

20.] Στις επαφές υποστηρίζονται όλες οι δημοφιλείς υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων:

21.] Μέσω της αναζήτησης στο Ημερολόγιο εμφανίζονται όλα τα δεδομένα σε λίστα:

22.] Στις Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Χρήση εμφανίζεται πλέον ο χώρος που καταλαμβάνουν το Mail και τα Μηνύματα:

23.] Η πυξίδα μπορεί να κάνει και μέτρηση γωνιών, η ρύθμιση για τον πραγματικό Βορρά μετακινήθηκε στις Γενικές Ρυθμίσεις της συσκευής, ενώ πατώντας στο κλισίμετρο μηδενίζει το σημείο αναφοράς:

24.] Η καρτέλα αγαπημένων επαφών έχει τη δυνατότητα εμφάνισης μικρογραφιών, ενώ μπορούν τώρα να αποθηκευτούν και συντομεύσεις για κλήσεις Ήχου FaceTime:

25.] Μικρογραφίες εμφανίζονται και στις συνημμένες επαφές μέσα στα Μηνύματα, ενώ η εμφάνιση στοιχείων των επαφών και οι δυνατότητες κλήσεων μεταφέρθηκαν επάνω δεξιά. Πλέον οι συνομιλίες δεν χρειάζεται να μετακινούνται στην αρχή για την προβολή των στοιχείων επαφών, ενώ η διαγραφή μηνυμάτων πραγματοποιείται τώρα μέσω παρατεταμένου αγγίγματος:


26.] Πατώντας το πλήκτρο διαγραφής μετά από μία αυτόματη διόρθωση λέξης, εμφανίζονται τώρα οι εναλλακτικές λέξεις (λειτουργία αντικατάστασης):

27.] Οι λειτουργίες αναίρεσης και επανάληψης:

28.] Το πάτημα στα αριθμητικά πλήκτρα εμφανίζει πίσω τους την εικόνα φόντου:

29.] Η λειτουργία “Μην ενοχλείτε” μπορεί να ενεργοποιηθεί τώρα είτε γενικά, είτε μόνον όταν το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο:

30.] Νέος τρόπος εμφάνισης των συνδέσεων hotspot στην οθόνη κλειδώματος:

31.] Η προσθήκη λογαριασμού Hotmail άλλαξε σε Outlook, ενώ η ανανέωση των mail εμφανίζει “Ενημερώθηκε μόλις” αντί για την ημερομηνία και ώρα:

32.] Το νέο γραφικό περιβάλλον της αναπαραγωγής βίντεο:


33.] Η νέα εμφάνιση του Φωνητικού ελέγχου:

34.] Τα νέα εικονίδια αυξομείωσης έντασης ήχου και κουδουνίσματος:


35.] Ο νέος τρόπος εμφάνισης των μηνυμάτων pop-up:

36.] Στις Φωτογραφίες μπορεί να γίνει κοινή χρήση γεγονότων ή επιλεγμένων στοιχείων, οι παραλήπτες μπορούν να προσθέσουν φωτογραφίες ή βίντεο, στη Ροή εμφανίζεται ένα ιστορικό συνολικής δραστηριότητας και η προβολή τοποθεσιών στις οποίες πραγματοποιήθηκε λήψη των φωτογραφιών μπορεί να γίνει είτε ανά έτος, είτε ανά συλλογή:



37.] Περισσότερες χειρονομίες σε όλο το λειτουργικό. Η λειτουργία swipe left εκτός από τον Safari προστέθηκε και στις σημειώσεις, στο τηλέφωνο, στα μηνύματα και στις ρυθμίσεις, ενώ η σύγκλιση με τα δύο δάχτυλα στον καιρό δείχνει την σύνοψη για τις διαφορετικές τοποθεσίες:

38.] Οι ταινίες μπορούν να προστεθούν στη λίστα ανάγνωσης και βελτιώθηκε η αναζήτηση στο iTunes Store:

39.] Τα κουμπιά επανάληψης τραγουδιού ή λίστας αναπαραγωγής έχουν μετακινηθεί στο κάτω μέρος της οθόνης:

40.] Το ελληνικό VoiceOver έχει αποκτήσει μία γυναικεία φωνή που εκφωνεί περισσότερα στοιχεία με μεγαλύτερη ακρίβεια (π.χ. τον συνολικό χρόνο στο χρονόμετρο τον επαναλαμβάνει σχεδόν κάθε 5″):

41.] Το νέο εικονίδιο του VPN στην γραμμή κατάστασης. Αναμένεται η επιλογή των εφαρμογών που θα κάνουν χρήση αυτής της σύνδεσης:

42.] Οι εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν την ανάλυση του iPhone 5 εμφανίζονται στην multitasking προβολή στοιχισμένες στο κέντρο:

43.] Η δημοσίευση φωτογραφίας στο Facebook:

44.] Προστέθηκε η λειτουργία zoom in/out στο βίντεο κατά τη διάρκεια εγγραφής, ενώ η λήψη φωτογραφίας ή βίντεο μπορεί να πραγματοποιηθεί και όταν η κάμερα είναι ανοιχτή στο μενού multitasking.

45.] Η προσθήκη ενός αριθμού στον αποκλεισμό από τηλεφωνικές κλήσεις, αυτομάτως τον προσθέτει και στους αποκλεισμούς από κλήσεις FaceTime και μηνύματα.

46.] Η αναζήτηση τώρα λειτουργεί και στο κείμενο των mail. Επίσης τα αποτελέσματα αναζήτησης στο spotlight παραμένουν ενεργά χωρίς να διαγράφονται μετά από λίγο χρονικό διάστημα, ενώ η αναζήτηση συγκεκριμένης λέξης στα SMS μας πηγαίνει κατευθείαν στο σημείο κι όχι σε ολόκληρη τη συνομιλία.

47.] Όταν η μπαταρία πέφτει κάτω από 10%, οι πανοραμικές ταπετσαρίες συρρικνώνονται για εξοικονόμηση ενέργειας.

48.] Τα συνημμένα έγγραφα στο mail δεν χρειάζεται να ξαναφορτώσουν στην προώθηση.

49.] Αποκρύπτοντας ένα ημερολόγιο, πλέον τα συμβάντα δεν εμφανίζονται στο Notification Center.

50.] Η πρόοδος αποστολής μηνύματος και φόρτωσης μιας ιστοσελίδας εμφανίζεται με μία πολύ λεπτή μπλε γραμμή.

51.] Η απόρριψη των γνωστοποιήσεων πραγματοποιείται τώρα με κύλιση προς τα πάνω.

52.] Από τους Χάρτες αφαιρέθηκε η επιλογή μεγέθους ετικέτας, αλλά προστέθηκε η δυνατότητα προβολής πλήρους οθόνης και συγχρονισμού των bookmarks μεταξύ Mac OS και iOS συσκευών.

53.] Τα screenshots δεν αποθηκεύονται πλέον στη ροή φωτογραφιών.

54.] Από τη beta 1 απουσιάζουν οι εφαρμογές Μαγνητόφωνο και Nike+iPod, αλλά θα ενεργοποιηθούν σε επόμενη έκδοση.

55.] Το ξεκλείδωμα της lockscreen πραγματοποιείται από οποιοδήποτε σημείο κάνοντας στο 1/3 της οθόνης κύλιση προς τα δεξιά.

56.] Στην προβολή multitasking μπορούμε να κλείσουμε έως και 3 εφαρμογές ταυτόχρονα, ενώ μπορεί να τερματιστεί και η τρέχουσα εφαρμογή.

57.] Τα μεγάλου μεγέθους sms μετατρέπονται μετά από ένα σημείο αυτόματα σε MMS.

58.] Τα κέντρα γνωστοποιήσεων μεταξύ Mac OS και iOS συγχρονίζονται μεταξύ τους. Εάν δείτε μία γνωστοποίηση καιρού, ημερολογίου ή γενεθλίων στον mac, δεν θα εμφανιστεί στο iPhone ή iPad σας.

59.] Η Apple έχει ανοίξει πλήρως το Notification Center, επιτρέποντας σε bluetooth συσκευές αυτόματη λήψη γνωστοποιήσεων από το iOS. Έρχεται το iWatch;

60.] Η beta 1 λήγει στις 24 Ιουλίου.

Δείτε επίσης:

iOS 7: Τα νέα ευρήματα (#1)iOS 7: Τα νέα ευρήματα (#2)iOS 7: Τα νέα ευρήματα (#3)

iOS 7: Τα νέα ευρήματα (#4)

No related posts.

Keywords
ios, νέα, τα νεα, ios, steve jobs, itunes store, iphone 5, νεότερα, safari, iphone, apple, itunes, mac, list, εμφάνιση, bing, tweets, καιρος, αμεα, text, jobs, sms, γκρι, mail, radio, ημερολόγιο, hotspot, hotmail, outlook, store, vpn, facebook, μπλε, mms, ipad, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ipad 2, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, www.hotmail.gr, www.facebook.com, ipad 3, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2012, αποτελεσματα, ημερομήνια, βιντεο, vpn, ημερολόγιο, αμεα, αξεσουαρ, περιοδικα, ταινιες, τηλεφωνο, φωτογραφιες, χαρτες, ωρα, apple, bing, hotmail, itunes, mail, mac, mms, outlook, radio, safari, γινει, γκρι, δαχτυλα, διαστημα, δυνατοτητα, δειτε, δειχνει, δικτυα, εγγραφα, ενεργα, εμφάνιση, ερχεται, ετος, εφαρμογες, υπηρεσιες, εικονα, ιστορικο, κειμενο, κιοσκι, λειτουργια, ληψη, μηνυματα, μειωση, μπλε, μορφη, νεότερα, νυχτα, οθονη, ονομα, περιβαλλον, πυξιδα, ροη, ρυθμισεις, ρυθμιση, ρολοι, φακελοι, φωνη, φορα, χρονομετρο, εφαρμογη, hotspot, itunes store, jobs, λεξεις, μια φορα, πληροφοριες, pop, sms, tweets, store
Τυχαία Θέματα