Nokia Lumia Windows Phone 8 ή iPhone 5; Για πρώτη φορά υπάρχει δίλημμα!

19:40 1/9/2012 - Πηγή: GoodByte

Goodbyte

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πριν λίγο καιρό, ότι λίγες μέρες πριν την παρουσίαση του νέου iPhone, οι συζητήσεις θα περιελάμβαναν περισσότερο τα νέα Windows Phone 8 κινητά της σειράς Nokia Lumia, παρά εκείνο; Μάλλον κανείς… όχι πάντως εμείς.

Αν υπάρχει μια συσκευή που συναρπάζει

όλους εμάς εδώ στο Goodbyte τις τελευταίες ώρες, είναι το νέο Nokia Lumia 920. Αυτό τουλάχιστον που είδε τα φώτα της δημοσιότητας και μας έβαλε σε περίεργες σκέψεις.

Το περίεργο στην όλη κατάσταση, είναι ότι αναφέρομαι σε όλους. Και στους Android και στους Apple fans της ομάδας και σε αυτούς που παραμένουν ουδέτεροι, μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Το Nokia Lumia 920 μπορεί να αποτελέσει την απάντηση της Φινλανδικής εταιρείας στο iPhone και το Android, στη Samsung που της έκλεψε τα πρωτεία τα τελευταία χρόνια, στην HTC και τα επαναστατικά κινητά της και πάνω απ’ όλα στους ίδιους της τους μετόχους, που δεν έχουν πάψει να αμφισβητούν την απόφαση για υιοθέτηση των Windows Phone.

Η παρουσίαση της επόμενης εβδομάδας κατάφερε να γίνει trend ακόμα και μέσα στον πανικό των παρουσιάσεων εν’ όψει IFA 2012. Σε άλλους καιρούς, η συζήτηση θα περιστρεφόταν αποκλειστικά γύρω από το νέο iPhone 5 και ως εκεί.

Αν μπορούσαμε να περιγράψουμε με δύο γραφικές παραστάσεις την πορεία των δύο εταιρειών, θα λέγαμε ότι αυτή τη στιγμή, η Apple βρίσκεται στο απόλυτο μέγιστο και η Nokia, στο απόλυτο ελάχιστο. Η ερώτηση είναι απλή. Το σημείο καμπής και των δύο θα βρεθεί τη στιγμή των δύο παρουσιάσεων, ή με άλλα λόγια, η Nokia μπορεί να τα πάει ακόμα χειρότερο και η Apple ακόμα καλύτερα;

Ας μιλήσουμε λίγο για τις ίδιες τις συσκευές

Σύμφωνα με τις τελευταίες διαρροές, το Nokia Lumia 920 θα ενσωματώνει διπύρηνο επεξεργαστή και κάμερα τεχνολογίας PureView 21 mepapixels. Το design του θα κλέβει την παράσταση και παρά την σούπερ κάμερα, το πάχος της συσκευής θα είναι από ελάχιστο ως μικρό.

Από την άλλη, το νέο iPhone 5 ή απλώς νέο iPhone (συχαίνομαι αυτή την ορολογία… τι νέο iPhone και *@^)$*(@! ), το iPhone 5 λοιπόν, θα ενσωματώνει τετραπύρηνο επεξεργαστή A6, μεγαλύτερη οθόνη και το ίδιο παλιό δοκιμασμένο design του iPhone 4S.

Ότι και να μου λέτε, με το ίδιο design το iPhone 5 δεν πάει πουθενά. Apple σημαίνει καινοτομία και υπέροχα σχέδια, όχι αγώνας για κέρδος και ασφαλής επιλογές για να μην χάσουμε τη δουλειά μας. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβει καλά ο κύριος Tim Cook, που μάλλον περνάει τον ελεύθερο του χρόνο πίνοντας καφέ με τον Steve Ballmer, συζητώντας πόσα κέρδη είχαν οι εταιρείες τους το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο. Ελπίζω να το έχουν καταλάβει αυτό εκεί στην Apple και επιτέλους να παραδώσουν τα κλειδιά στον Sir Jony Ive, τον μόνο άξιο συνεχιστή του Steve.

Από την άλλη, ο Elop, με το μαχαίρι στο λαιμό από τους μετόχους, συνεχίζει να ακολουθεί τον δρόμο που πιστεύει και φαίνεται ότι επιτέλους θα πιει νερό από την πηγή που βρήκε. Το νέο Nokia Lumia μπορεί να γίνει το iPhone της γενιάς του, φτάνει η Apple να βάλει την μεγάλη τρικλοπ

Keywords
Τυχαία Θέματα