Σας αρέσει το Ποπ-Κορν και η Σοκολάτα; Τόσο το καλύτερο!

Πολύ καλά νέα έρχονται αυτή την εβδομάδα, σχετικά με τα πιθανά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση Popcorn και Σοκολάτας!.

Ανέκδοτες έρευνες που παρουσιάζονται αυτό το Σαββατοκύριακο σε συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας στο Σαν Ντιέγκο διαπιστώνουν ότι το ποπ-κορν έχει υψηλότερες συγκεντρώσεις των πολυφαινολών από ό, τι τα φρούτα και τα λαχανικά!
Οι πολυφαινόλες είναι φυτικές ουσίες που θεωρούνται ως αντιοξειδωτικές, ενώσεις δηλαδή οι οποίες μπορούν να σας προφυλάξουν
από ασθένειες, προστατεύοντας από επιβλαβείς χημικές αντιδράσεις στο σώμα σας.

Το μειονέκτημα: Οι περισσότερες από αυτές τις πολυφαινόλες υπάρχουν στο φλοιό, το μέρος δηλαδή που έχει κολλάει ανάμεσα στα δόντια μας. Επίσης, αν και αναφέρουμε όρους "αντιοξειδωτικά", και "πολυφαινόλες," δεν ξέρουμε πραγματικά πολλά για το πώς λειτουργούν αυτές οι ουσίες ή το πώς οι οργανισμοί μας τις επεξεργάζονται στην πραγματικότητα

Όμως οι ερευνητές σημειώνουν ότι το ποπ κορν είναι 100% ολικής αλέσεως και μια καταπληκτική πηγή φυτικών ινών. Το μαγείρεμα τους στο λάδι και προσθέτοντας βούτυρο και αλάτι, είναι που προσθέτει θερμίδες, λίπος και νάτριο, που μπορούν να μειώσουν τη θρεπτική αξία του σνακ. Και καταλήγουν ότι, τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας, οπότε δεν θα πρέπει να τα αντικαταστήσουμε με ποπ κορν...
Όσον αφορά τη σοκολάτα, έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στο Archives of Internal Medicine βρίσκει μια ευτυχή σχέση μεταξύ κατανάλωσης σοκολάτας και του BMI(Δείκτςη Μάζας Σώματος):
Ερωτήθηκαν πάνω από 1.000 άνθρωποι και εκείνοι που έτρωγαν σοκολάτα πιο συχνά είχαν τους χαμηλότερους ΔΜΣ. Αυτή η σχέση παρέμενε σε ισχύ, ακόμη και μετά από προσαρμογές των πιθανών συνεισφερόντων παραγόντων, όπως η ηλικία, το φύλο, τη διάθεση / κατάθλιψη, η σωματική άσκηση, η κατανάλωση θερμίδων και η κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών. Πάντως, δεν υπήρχε συσχέτιση μεταξύ του ποσού της σοκολάτας που καταναλώνεται του ΔΜΣ.

Οι συγγραφείς καθιστούν σαφές ότι το έργο τους εντοπίζει απλώς μια ένωση, όχι μια σχέση αιτίου-αποτελέσματος, μεταξύ της κατανάλωσης σοκολάτας και της μάζας σώματος. Ο συγγραφέας καταλήγει στο συμπέρασμα, "Μια τυχαιοποιημένη μελέτη της σοκολάτας για μεταβολικά οφέλη στον άνθρωπο μπορεί να είναι αξιόλογη."

Οπότε, διστυχώς δεν ήρθε ακόμη η ώρα για τη δίαιτα της σοκολάτας...
thessnea.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα