Ζητάς συνεχώς τη γνώμη των φίλων σου; Πώς θα καταλάβεις σε 10 δευτερόλεπτα ποιος είναι ο κατάλληλος για να σε συμβουλεύσει

20:41 18/9/2020 - Πηγή: iPop

Γιατί ο καλύτερος τρόπος να δίνεις συμβουλές είναι το να μην δίνεις στ’ αλήθεια συμβουλές; Την επόμενη φορά που ένας φίλος θα σου ζητήσει τη γνώμη σου για μια ιδέα που έχει, ακολούθησε την παρακάτω πρακτική. Απ’ την άλλη, αν ζητάς συμβουλές απ’ τους φίλους σου, δες πώς θα μπορέσεις να καταλάβεις σε 10 δευτερόλεπτα εάν κάποιος ξέρει τον κατάλληλο τρόπο να σε συμβουλεύσει.

Ο παλιός διευθυντής του Jeff Bezos είχε ερωτηθεί παλιότερα για την σκέψη του ιδίου να παραιτηθεί για να ξεκινήσει την Amazon.

Τότε, είχε απαντήσει πως αυτό θα ήταν μια καλή ιδέα για κάποιον που δεν έχει ήδη μια καλή δουλειά.

Ο αδερφός του Walt Disney (και συνέταιρός του) είχε προσπαθήσει να τον αποθαρρύνει απ’ το να κάνει την Χιονάτη.

Τι θα είχε συμβεί εάν ο Jeff Bezos και ο Walt Disney είχαν ακούσει τη συμβουλή εκείνων που θεωρούσαν ότι είναι expert και μπορούσαν να τους συμβουλεύσουν σωστά; Δεν θα είχαμε ένα απ’ τα πιο διάσημα και επιτυχημένα έργα κινουμένων σχεδίων και η Amazon δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα.

Unsplash/Kelly Sikkema

Μπορεί η συμβουλή των παραπάνω ανθρώπων να ακουγόταν τότε ως σωστή και έξυπνη. Αλλά δεν έχει σημασία το πώς «ακουγόταν». Γιατί τα γεγονότα δείχνουν ότι ο Jeff Bezos και ο Walt Disney πήραν τελικά τις σωστές αποφάσεις.

Οι άνθρωποι που ζητάνε συμβουλές για σημαντικές αποφάσεις, σπάνια θέλουν στ’ άλήθεια να τους πεις τι πρέπει να σκεφτούν και να κάνουν. Το πρόβλημα είναι ότι έχουν σκεφτεί τόσο πολύ, και τους είναι σχεδόν αδιανόητο το να μπορέσουν να δουν καθαρά.

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται είναι απαντήσεις. Αυτό που ουσιαστικά χρειάζονται είναι μη κατευθυνόμενες ερωτήσεις που θα έπρεπε να ρωτήσουν τους εαυτούς τους.

Εξάλλου, ποιοι είμαστε εμείς για να τους πούμε τι να κάνουν; Είμαστε εμείς. Δεν είμαστε εκείνοι.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, ωστόσο, είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που ζητούν τη συμβουλή μας να εργαστούν σωστά μέσω της διαδικασίας λήψης της σωστής απόφασης για αυτούς.

Κι αν είσαι στην άλλη πλευρά και ζητάς συμβουλές; Πώς θα καταλάβεις ποιος είναι ο σωστός άνθρωπος για να απευθυνθείς;

Αντιστρέφοντας την παραπάνω διαδικασία, καταλαβαίνεις πολύ εύκολα ποιος άνθρωπος απ’ τον περίγυρό σου είναι ο κατάλληλος για να συζητήσεις τις ανησυχίες σου όταν δυσκολεύεσαι να πάρεις μια απόφαση.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένας άνθρωπος που θα σου θέσει ερωτήσεις και θα σε οδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τα πρώτα 10 δευτερόλεπτα είναι κρίσιμα. Γιατί; Γιατί όταν θέσεις τις ανησυχίες σου, εάν το άτομο που έχεις απέναντι σου ξεκινήσει τη φράση του λέγοντας «εγώ στη θέση σου» ή «αυτό που πρέπει να κάνεις είναι», τότε αμέσως αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι ο άνθρωπος που ψάχνεις.

Όταν το άτομο απέναντί σου ξεκινήσει να απαντάει στις ανησυχίες σου με μια ερώτηση, ξέρεις αμέσως ότι μπορεί να σε βοηθήσει να πάρεις τη σωστή απόφαση! Τόσο απλό!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε και αυτό:

5 συμβουλές για να παίρνεις σωστές αποφάσεις σε δύσκολες στιγμές

Photo: Brooke Cagle/ Unsplash

Το άρθρο Ζητάς συνεχώς τη γνώμη των φίλων σου; Πώς θα καταλάβεις σε 10 δευτερόλεπτα ποιος είναι ο κατάλληλος για να σε συμβουλεύσει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα