Νέα μέτρα στην Αττική: Τέλος οι εκδηλώσεις & οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους, υποχρεωτική τηλεργασία

18:18 18/9/2020 - Πηγή: iPop

Μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, η Κυβέρνηση αποφάσισε, όπως είχε προαναγγείλει και ο Πρωθυπουργός νωρίτερα, νέα μέτρα στην Αττική. Τα μέτρα περιλαμβάνουν αναστολή όλων των εκδηλώσεων, νέο ανώτατο όριο ατόμων για γάμους/ βαφτίσεις, καθώς επίσης και υποχρεωτική τηλεργασία.

Ο αριθμός των κρουσμάτων, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, δείχνει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής.

Τα θετικά κρούσματα διασπείρονται κατά βάση ανάμεσα σε ανθρώπους που εργάζονται

σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, απευθύνοντας έκκληση για τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, καθώς το 29,07% των κρουσμάτων έχουν εντοπιστεί σε χώρους εργασίας.

Τα πρόσθετα μέτρα στην Αττική, που ανακοινώθηκαν:Από 21 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου:Αποφυγή κοινωνικών επαφών και συγχρωτισμού, καθώς και χρήση μάσκας σε μέσα μαζικής μεταφοράς.Μέχρι 9 άτομα σε συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους με εξαίρεση χώρους που ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων.Αναστέλλονται για 14 μέρες οι συναυλίες σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις.Αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους.Έως 20 άτομα σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες.Σε άτομα από 65 ετών και άνω κι άλλες ευάλωτες ομάδες συστήνεται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες. Να αποφεύγουν την επαφή με άλλα ατομα πλην του στενού οικογενειακού κύκλου. Να αποφεύγουν τα ΜΜΜ.Διαμονή ασυμπτωματικών ασθενών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες σε ξενοδοχεία καραντίνας.Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% των εργαζόμενων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.Μετακινήσεις προς εργασία στο Δημόσιο σε τρία κύματα στις 07.00 – 08.00 και 09.00.Αποχώρηση από την εργασία στον ιδιωτικό τομέα σε 4 κύματα.Σαρωτικοί έλεγχοι.Θυμίζουμε τα μέτρα στην Αττική που είχαν ανακοινωθεί την Τρίτη :Aπό 16 Σεπτεμβρίου έως 30 Σεπτεμβρίου:Άνοιγμα καταστημάτων στις 10 το πρωί, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα καταστήματα τροφίμων.Έως έξι άτομα σε κάθε τραπέζι στους χώρους εστίασης.Σε όλες τις συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους εφαρμόζεται όριο πληρότητας 50% και υποχρέωση παρακολούθηησης αποκλειστικά από καθήμενους. Απαγορεύεται το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ.Αναστέλλεται η λειτουργία των κέντρων διασκέδασης και των κλειστών αιθουσών συναυλιών.Τα θέατρα και τα σινεμά λειτουργούν με 60% πληρότητα και υποχρεωτικά χρήση μάσκας απ’ το κοινό.Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων, όπου δηλαδή δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας του 1,5 μέτρου απόστασης.Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους στις λαϊκές αγορές με συμμετοχή του 50% των παραγωγών και με τους πάγκους σε απόσταση τριών μέτρων.Όριο 50 ατόμων στις συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους.Η ενημέρωση για τα νέα κρούσματα

Τα νέα κρούσματα  του κορονοϊού που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 19/9 είναι 339, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14738, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

Τα 2541 (17.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6191 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

71 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 20 (28.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 327 θανάτους συνολικά στη χώρα. 122 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Κορονοϊός: Τι πρέπει να κάνουν καθηγητές και γονείς εάν εμφανιστεί κρούσμα σε σχολείο- Αναλυτικές οδηγίες

Photo: Pixabay

Το άρθρο Νέα μέτρα στην Αττική: Τέλος οι εκδηλώσεις & οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους, υποχρεωτική τηλεργασία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα