Κατέβασες το iOS 14; Δες πώς θα ενεργοποιήσεις το πιο cool, κρυφό χαρακτηριστικό του!

19:32 18/9/2020 - Πηγή: iPop

Η αναμονή τελείωσε – το iOS 14 κυκλοφορεί παντού. To λογισμικό είναι διαθέσιμο για όλους και αν έχεις συσκευή που το υποστηρίζει, θα σου ήρθε κι εσένα ειδοποίηση για να το κατεβάσεις. Ποια είναι τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 14 και πώς θα ενεργοποιήσεις το πιο cool, κρυφό feature;

Ανάμεσα στις αλλαγές που φέρνει το νέο λογισμικό στις συσκευές μας είναι η νέα

home screen με πολλαπλές επιλογές, οι νέες δυνατότητες στα iMessages, καθώς και ένα νέο εργαλείο που διασφαλίζει την ιδιωτικότητά μας.

Πώς θα εγκαταστήσεις το νέο λογισμικό της Apple;Κάνε backupΆνοιξε τις ρυθμίσειςΕπίλεξε “Γενικά”Πάτα αναβάθμιση!

Προσοχή: Εάν δεν έχεις κάνει ακόμα το update, και έχεις δει ότι η συσκευή σου ξαφνικά κολλάει, μην ανησυχείς δεν χάλασε το κινητό σου… Είναι αυτό που συμβαίνει κάθε χρόνο όταν κυκλοφορεί νέο λογισμικό και πρόκειται να βγει νέα συσκευή. Apple δεν θα μας πείσεις μ’ αυτό τον τρόπο να πάρουμε το νέο iPhone!

Τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 14 συνοπτικά:Νέα Widgets στην αρχική οθόνηΠιο μικρή οθόνη κλήσηςPicture in picture: Παράλληλη θέαση, μπορείς δηλαδή να βλέπεις ταινία ενώ κάνεις κι άλλα πράγματα στη συσκευή σου.App Library: Οργάνωση των εφαρμογών σε φακέλους ανά κατηγορία.Αναβαθμίσεις στα iMessages: Καρφίτσωμα συνομιλιώνΒελτιωμένο Apple SiriΜετάφραση δύο γλωσσών σε πραγματικό χρόνο.Ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου (Μόνο για κατόχους BMW Series 5 2021).Διασφάλιση της προστασίας προσωπικών δεδομένων.Πώς να ενεργοποιήσεις το πιο cool, κρυφό χαρακτηριστικό του iOS 14

Ενώ το iOS 14 φέρνει μια σειρά από νέες, χρήσιμες λειτουργίες, τελικά το πιο χρήσιμο χαρακτηριστικό βρίσκεται στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας του iPhone.

Ονομάζεται Back Tap (κάτω από το μενού Touch) και σου επιτρέπει να κάνεις διπλό ή τριπλό πάτημα στο πίσω μέρος του iPhone σου για να εκτελέσεις συγκεκριμένες ενέργειες πιο γρήγορα.

Για παράδειγμα, μπορείς να ρυθμίσεις το iPhone σου να τραβά ένα στιγμιότυπο οθόνης όταν πατάς διπλά ή τριπλά.

Αφού αντιστοιχήσεις ενέργειες στις κινήσεις Double Tap και Triple Tap, μπορείς να τις ενεργοποιείς πατώντας απλά στο πίσω μέρος της συσκευής σου.

Για να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία, πήγαινε στις Ρυθμίσεις> Προσβασιμότητα> Touch> Back Tap.

Σημειώνεται πως το Back Tap λειτουργεί μόνο στο iPhone 8 ή σε νεότερα μοντέλα. Επίσης, η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη στο iPad, ακόμα κι αν έχεις εγκαταστήσει το iPadOS 14.

Bonus!

Και ενώ είσαι στο μενού Προσβασιμότητα, μπορείς να ενεργοποιήσεις άλλη μια εξαιρετική δυνατότητα που είναι καινούργια: Αναγνώριση ήχου. Μπορείς να την ενεργοποιήσεις και να ρυθμίσεις το iPhone σου για να ακούει ορισμένους ήχους, όπως η σειρήνα, το μωρό που κλαίει ή το νερό που τρέχει και να σε ειδοποιεί όταν ακούει αυτούς τους ήχους!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Θυμήσου όσα είχε ανακοινώσει η Apple στην επίσημη παρουσίαση του iOS 14:

Αλλάζει όλο το iPhone με το iOS 14! Όσα ανακοινώθηκαν

Photo: Pexels

Το άρθρο Κατέβασες το iOS 14; Δες πώς θα ενεργοποιήσεις το πιο cool, κρυφό χαρακτηριστικό του! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα