Ζευγάρι στη ζωή, ζευγάρι και στη δουλειά; Καταστροφή ή όνειρο; Η επιλογή είναι δική σου!

21:36 2/11/2021 - Πηγή: iPop

Πώς σου φαίνεται το σενάριο να δουλεύεις με το σύντροφό σου; Αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι το ένα τρίτο της ζωής μας το διαθέτουμε στην δουλειά μας και το άλλο ένα τρίτο με τους αγαπημένους μας στο σπίτι, το σενάριο αυτό θα έμοιαζε ιδανικό. Το να ζεις το περισσότερο από το μισό του χρόνου σου με τον άνθρωπό σου. Ωστόσο, αυτό το σενάριο έχει και αρκετά μελανά σημεία μέσα του. Συχνά όταν είμαστε όλη μέρα με τον σύντροφό μας ακόμα και σε φάση διακοπών μπορεί να έρθουν συγκρούσεις κυρίως λόγω της τριβής και της συνύπαρξης. Το ότι γυρνάμε από τη δουλειά και λαχταρούμε να βρεθούμε με τον άνθρωπό μας,

ότι μας έλειψε δηλαδή το οκτάωρο που πήγαμε στις δουλειές, είναι τόσο αναζωογονητικό για τη σχέση.

Αν η καρδιά σου χτυπά δυνατά για τον…συνάδελφο, υπάρχει εξήγηση!

Είμαστε συνάδελφοι στην ίδια εταιρία

Η αλήθεια είναι ότι το να ετοιμαστείς και να πας στον ίδιο χώρο εργασίας έχει πολλά ωραία μέσα του. Μοιράζεστε το χρόνο για να πας και να γυρίσεις, που συνήθως πάει χαμένος, ή το διάλειμμα. Έχετε ευκαιρία να βρεθείτε στους διαδρόμους ή στο διάλειμμα για φαγητό και να συζητήσετε για κάτι άλλο εκτός της δουλειάς. Κάποιες φορές ίσως οι καταστάσεις στη δουλειά μπορεί να φέρουν εντάσεις και μέσα στο ζευγάρι γι’αυτό καλό είναι να βάλετε σαφή όρια.

Συνέταιροι στη ζωή και στη δουλειά

Το να έχεις μια εταιρεία ή επιχείρηση μοιάζει με πολύ φαντασία σαν να έχεις ένα παιδί. Η δουλειά που έφτιαξες μόνος σου, θυσιάζοντας πόρους και χρόνο είναι μια επένδυση που πονάς σαν να το έπλασες ο ίδιος. Αν η επιχείρηση αυτή είναι κοινή με το ζευγάρι σου, είναι ακόμα μια ευκαιρία να διαθέσετε τον χρόνο και την ενέργειά σας σε αυτό που αγαπάτε και οι δύο πολύ.

Χρειάζεται να γίνουν πολύ ξεκάθαρα τα όρια του τι θα κάνει ο καθένας. Ποιο είναι το δυνατό κομμάτι του ζευγαριού μας και ποιο το δικό μας.

Να μην ρίξεις τη σχέση εξαιτίας της δουλειάς

Η ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική σχέση και την προσωπική σχέση είναι πολύ λεπτή και κάτι που υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δημιουργήσει εντάσεις. Ωστόσο πολλοί άνθρωποι έχουν καταφέρει να βρουν αυτή την ισορροπία και να το κάνουν να δουλέψουν εξαιρετικά καλά και τα δύο.

Αν η τόση συναναστροφή με τον σύντροφο ή το να δουλεύεις με το σύντροφό σου δημιουργήσει πρόβλημα στη σχέση πρέπει να βρείτε τρόπο να το ρυθμίσετε. Αν με ρωτάς αν θα ήθελα να εργάζομαι στον ίδιο χώρο με τον άνθρωπό μου νομίζω θα διάλεγα ναι! Θα ήθελα να περνούσαμε περισσότερο χρόνο μαζί και όταν δουλεύουμε από το σπίτι ήταν ένα τέλειο σενάριο αν και πιστεύω ότι τις σχέσεις τις δένει ακόμα περισσότερο το από μακριά παρά το να είμαστε κολλημένοι ο ένας με τον άλλο.

Αν το να δουλεύεις με το σύντροφό σου, σου φαίνεται καλή ιδέα για να έχεις έλεγχο, να ορίσεις την περιοχή σου ή αν ζηλεύεις τις συναδέλφους του στην δουλειά, τότε δεν είναι καλή ιδέα το να διαλέξεις κάτι τέτοιο σαν επιλογή.

Και αν τελικά δεν δουλέψει σε εσάς, θα πρέπει να συζητήσετε από κοινού και να βρείτε ποιος από τους δύο πρέπει να αλλάξει δουλειά για να σώσει αυτό το μοναδικό που έχετε φτιάξει οι δύο σας. Και μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε ποιο είναι πιο σημαντικό για εσάς;

Ζευγάρι στη ζωή και στη δουλειά, μπορεί να είναι τέλειο αλλά ταυτόχρονα και καταστροφή! Το πώς θα εξελιχθεί είναι στο χέρι σας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ζευγάρι στη ζωή, ζευγάρι και στη δουλειά; Καταστροφή ή όνειρο; Η επιλογή είναι δική σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα