Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί της γιαγιάς όταν συνδυάζονται με κινόα απογειώνονται. Μια συνταγή που πρέπει να μάθεις να φτιάχνεις!

15:53 2/11/2021 - Πηγή: iPop

Τα ντολμαδάκια είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι μιας ελληνικής οικογένειας που σέβεται τον εαυτό της. Πώς θα σου φαινόταν, όμως αν τα συνδύαζες με λίγη κινόα; Σήμερα, λοιπόν, σου έχουμε ετοιμάσει μια συνταγή για ντολμαδάκια με κινόα!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή για ντολμαδάκια:500 γραμμάρια αμπελόφυλλα3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη2 κουταλιές της σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο1 κούπα πλυμμένο ρύζι
Καρολίνα και 1/2 κούπα κινόα1/2 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο1 λεμόνι (Χυμός και ξύσμα) Αλάτι – Πιπέρι2 κούπες βραστό νερό

Η συνταγή για αυθεντικούς λαχανοντολμάδες της γιαγιάς!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Αν χρησιμοποιείς φρέσκα αμπελόφυλλα, ζεμάτισέ τα σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια σε κρύο νερό. Εάν χρησιμοποιείς φύλλα διατηρημένα σε άλμη, μούλιασέ τα σε ζεστό νερό για 10 λεπτά.Στράγγισε και χώρισε τα αμπελόφυλλα και στέγνωσέ τα απαλά.Ζέστανε το μισό λάδι σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μαγείρεψε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Πρόσθεσε την κινόα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και ανακάτεψε καλά. Τράβηξε την κατσαρόλα μακριά από την φωτιά και ρίξε λίγο αλάτι και πιπέρι. Άπλωσε τα αμπελόφυλλα σε μια καθαρή επιφάνεια και ξεκίνα να τοποθετείς κουταλιές της σούπας από το μείγμα και ξεκίνα να τα τυλίγεις. Μην τα τυλίξεις πολύ σφιχτά, καθώς η κινόα χρειάζεται χώρο για να φουσκώσει όταν ψηθεί.Τοποθέτησε τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα με τα ντολμαδάκια το ένα δίπλα στο άλλο, σφιχτά και κυκλικά.Όταν καλύψεις όλο τον πάτο της κατσαρόλας πρόσθεσε το βραστό νερό, τον χυμό από το λεμόνι, το υπόλοιπο λάδι και σιγόβρασε για 25 λεπτά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί της γιαγιάς όταν συνδυάζονται με κινόα απογειώνονται. Μια συνταγή που πρέπει να μάθεις να φτιάχνεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα