«Από θύματα τα άτομα γίνονται θύτες»: Ο Σωτήρης Τσαφούλιας με μία εύστοχη φωτογραφία κατάφερε να δείξει τον φαύλο κύκλο της κακοποιητικής συμπεριφοράς

14:10 2/11/2021 - Πηγή: iPop

Η κακοποιητική και εκφοβιστική συμπεριφορά του Τάσου Ξιάρχο φαίνεται πώς έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων σε ολόκληρη την κοινωνία, η οποία από την πλευρά της δείχνει πως δεν μπορεί να ανεχτεί πια τέτοιου είδους περιστατικά. Ο πιο εύστοχος από όλους, όμως, ήταν ο Σωτήρης Τσαφούλιας, ο οποίος κοινοποίησε μία φωτογραφία χωρίς λόγια.

Ο Τάσος Ξιάρχο που στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι έχει πέσει θύμα bullying για την σεξουαλικότητά του και την εμφάνισή του, έγινε ο ίδιος όσα φοβόταν. Άσκησε bullying σε κοπέλα για τη δική της εμφάνιση.

Άλλο ένα παράδειγμα του κυκλικού φαινομένου της κακοποίησης.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας με μία εικόνα χτυπά τη ρίζα του προβλήματος:

Ο δημιουργός του «Ετερος Εγώ», Σωτήρης Τσαφούλιας, εύστοχος όπως πάντα, εξήγησε με μία μόνο εικόνα τον φαύλο κύκλο της κακοποιητικής συμπεριφοράς, όπου από θύματα τα άτομα γίνονται θύτες.

Συγκεκριμένα, στη φωτογραφία φαίνεται ενός πατέρας ο οποίος ασκεί λεκτική βία και εκφοβισμό στο παιδί του, το οποίο, όπως φαίνεται, μεγαλώνοντας ακολουθεί τα χνάρια του. Φέρει όλα τα τραύματα της παιδικής του ηλικίας και ξεσπά με τη σειρά του στους συνανθρώπους του.

Αυτή η βαθιά ρίζα του φαινομένου δε φαίνεται να τελειώνει, είναι ένας αέναος, φαύλος κύκλος. Η κακοποίηση είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα. Από το θύμα μιας κακοποιητικής συμπεριφοράς και σχέσης, το άτομο μετατρέπεται σε θύτη, με την οικογένεια φυσικά τις περισσότερες φορές να διαδραματίζει τον σπουδαιότερο ρόλο.

Ας σπάσουμε, λοιπόν, αυτό τον κύκλο! Ας δουλέψουμε μέσα μας, ας γνωρίσουμε τον εαυτό μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αγαπήσουμε και να σεβαστούμε τον διπλανό μας. Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός κι έχει το δικαίωμα να εκφραστεί όπως θέλει, είτε με οριζόντιες, είτε με κάθετες ρίγες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Από θύματα τα άτομα γίνονται θύτες»: Ο Σωτήρης Τσαφούλιας με μία εύστοχη φωτογραφία κατάφερε να δείξει τον φαύλο κύκλο της κακοποιητικής συμπεριφοράς εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα