Ζεις περισσότερο ή λιγότερο όταν είσαι άνεργος;

16:31 17/8/2014 - Πηγή: iPop

Έχουν γίνει αρκετές έρευνες γύρω από το ερώτημα του αν ζεις περισσότερο ή λιγότερο όταν είσαι άνεργος. Παλαιότερα τα αποτελέσματα δεν είχαν κάτι σίγουρο για το αν η ψυχολογική κατάσταση του ατόμου τον κάνει να ζει περισσότερο ή λιγότερο όταν δεν έχει δουλειά. Μια νέα έρευνα, όμως, έφερε νέα στοιχεία.

Ερευνητές από το Drexel University και του Univeristy Of Michigan προσπάθησαν να δώσουν μια λογική εξήγηση στο φαινόμενο αυτό. Από την

μία πλευρά υπήρχε η θεωρία πως το άτομο που έχανε του δουλειά του παράλληλα μείωνε και τη διάρκεια της ζωής του, βάση της ψυχολογικής του κατάστασης. Από την άλλη πλευρά, μερικοί ερευνητές υποστήριζαν πως όταν τα νούμερα ανεργίας αυξάνονται, τότε αυξάνεται και η διάρκεια ζωής.

Βάση, λοιπόν, της καινούριας έρευνας μαθαίνουμε πως το να χάσεις τη δουλειά σου επηρεάζει κατά 73% τη πιθανότητα θανάτου, σαν να λέμε πως βάζεις 10 χρόνια περισσότερα στην ηλικία ενός ανθρώπου. Αυτό, όμως, έρχεται δεύτερο στη σημαντικότητα της έρευνας καθώς το συνθλίβει το συμπέρασμα πως όταν υπάρχει μια συνολική οικονομική πτώση τότε αυτό επηρεάζει θετικά την υγεία του ανθρώπου.

Αν χάσεις, λοιπόν, τη δουλειά σου στις δύσκολες εποχές που διανύουμε σήμερα, αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει την ψυχολογία σε τεράστιο βαθμό. Μπορεί να είναι ένα άσχημο γεγονός, αλλά είναι ένα συνολικό πρόβλημα και όχι μόνο ατομικό. Όταν, στο σύνολο, βρισκόμαστε σε μια χάλια οικονομική κατάσταση, αυτό είναι ένα μικρό φάρμακο για κάποιον, που έχει χάσει τη δουλειά του. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν αισθάνεται μόνος και κοινωνικός απόκληρος, λόγω της ανεργίας.

The post Ζεις περισσότερο ή λιγότερο όταν είσαι άνεργος; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα