Υποφέρουν τα μάτια σου; Ο Sir Paul McCartney σου λέει να δοκιμάσεις eye yoga!

17:47 13/5/2021 - Πηγή: iPop

Ο Sir Paul McCartney ισχυρίζεται ότι η yoga για τα μάτια τον βοήθησε να μπορεί να διαβάζει πιο καθαρά και πιο ξεκούραστα, βελτιώνοντας ακόμα και την όρασή του!

Ο 78χρονος είπε στην Jessie Ware ότι ανακάλυψε τη ρουτίνα της yoga μati;vn κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ινδία στα τέλη της δεκαετίας του 2000 και τώρα ορκίζεται σε αυτήν. Μιλώντας στο podcast του Table Manners, είπε: «Γνώρισα κάποιον

γιόγκι στην Ινδία. Μου εξήγησε ότι τα μάτια μας είναι μυς. Τα αυτιά μας δεν είναι. Γι’ αυτό μπορείς να κάνεις ασκήσεις στα μάτια, αλλά όχι στ’ αυτιά σου».

Η yoga για τα μάτια μπορεί να είναι μια εξαιρετική θεραπεία κατά της κόπωσης και του πόνου, ειδικά όταν πλέον οι περισσότεροι από εμάς περνάμε όλο μας τον χρόνο μπροστά από μια οθόνη.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα για την υγεία των ματιών Fight for Sight ερεύνησε 2.000 άτομα και βρήκε ότι οι περισσότεροι απ’ τους μισούς άρχισαν να χρησιμοποιούν πιο πολύ τις οθόνες από τότε που ξέσπασε η πανδημία και το 1/3 αυτών πίστευαν ότι η όρασή τους είχε χειροτερεύσει.

Τα σημάδια της καταπόνησης των ματιών απ’ τον υπολογιστή περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, φαγούρα, δυσκολία εστίασης, πολύ υγρά ή ξηρά μάτια, θολή ή διπλή όραση και αυξημένη ευαισθησία στο φως.

Τι μπορούν να πάθουν τα μάτια σου από τον υπολογιστή;

Εκτιμάται ότι οι μισοί χρήστες υπολογιστών πάσχουν από καταπόνηση των ματιών, οπότε εάν έχεις παρουσιάσει ένα ή περισσότερα από τα συμπτώματα, πιθανότατα πρέπει να αρχίσεις να κάνεις κάτι γι’ αυτό.

FreePik Πώς θα κάνεις, λοιπόν, yoga για τα μάτια;Κοίταξε προς τα αριστερά, μείνε σε αυτή τη θέση και επανάλαβε κοιτώντας προς τα δεξιά.Κοίταξε ψηλά, μείνει σε αυτή τη θέση και επανάλαβε κοιτώντας προς τα κάτω.Επανάλαβε 4 φορές, κλείνοντας τα μάτια σου για να χαλαρώσεις λίγο στο ενδιάμεσο.

Μπορείς να κάνεις αυτές τις κινήσεις τακτικά μέσα στην ημέρα.

Εναλλακτικά, δοκίμασε τη μέθοδο του Sir Paul McCartney. Ο μουσικός παρομοίασε την πορεία που ακολουθούν τα μάτια σου με τη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου: «Άρα λοιπόν, σταθερό το κεφάλι και μετά κοιτάς ψηλά όσο μπορείς – ένα, δύο, τρία – επιστρέφεις στη μέση, μετά κάτω, πίσω στη μέση. Κάνεις τρία από αυτά και μετά πηγαίνεις προς τα αριστερά και προς τα δεξιά. Κάνεις πάνω, κάτω, διαγώνια και πλάγια».

Θα το δοκιμάσεις;

Τα πιο εύκολα tips για να προστατεύσεις τα μάτια σου όταν είσαι όλη μέρα μπροστά στον υπολογιστή

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Υποφέρουν τα μάτια σου; Ο Sir Paul McCartney σου λέει να δοκιμάσεις eye yoga! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα