Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 60. Πρόστιμο 100 ευρώ σε όσους δε το κάνουν

11:42 30/11/2021 - Πηγή: iPop

Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε νέες ανακοινώσεις στο υπουργικό συμβούλιο με νέα και αυστηρότερα μέτρα εν όψει των Χριστουγέννων και ενώ η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί παγκόσμια ανησυχία και προβληματισμούς.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, προανήγγειλε πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα σε κάθε πολίτη άνω των 60 ετών που δεν θα έχουν κάνει το εμβόλιο από τις 16 Ιανουαρίου.

Τι μέτρα και ταξιδιωτικοί περιορισμοί ισχύουν σε κάθε χώρα της Ευρώπης;

Πρόστιμο στους ανεμβολίαστους: Τα νέα
μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αυτό σημαίνει πως όσοι πολίτες δεν έχουν κάνει ακόμα ούτε την πρώτη δόση και είναι άνω των 60 έχουν περιθώριο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου για να εμβολιαστούν. Το γεγονός αυτό καθιστά τον εμβολιασμό υποχρεωτικό.

Η Κυβέρνηση προχώρησε σε αυτά τα μέτρα καθώς ενώ υπήρξε αύξηση στα ραντεβού εμβολιασμών, μετά την ανακοίνωση των αυστηρότερων μέτρων, ιδίως για την τρίτη δόση, δεν ήταν αξιόλογη η προσέλευση των ανεμβολίαστων μεγαλύτερης ηλικίας.

Μετάλλαξη Όμικρον: Η Ελλάδα ανακοίνωσε επίσημες ταξιδιωτικές οδηγίες

Υπολογίζεται ότι περίπου 570.000 άτομα άνω των 60 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι και αυτοί κινδυνεύουν ιδιαίτερα και ταυτόχρονα αποτελούν κίνδυνο για το ΕΣΥ, που βρίσκεται εδώ και καιρό στα όρια του.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη διανομή δωρεάν self test για όλο τον πληθυσμό ενόψει εορτών και συγκεντρώσεων. Συγκεκριμένα, από από 6 – 12 Δεκεμβρίου θα δοθεί ένα self test σε κάθε ενήλικο. Το ίδιο θα συμβεί από 3 – 7 Ιανουαρίου ώστε οι αρχές να παρακολουθήσουν την μεταδοτικότητα της νόσου. Για το σκοπό αυτό έχουν εξασφαλιστεί 20 εκατ. self test.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 60. Πρόστιμο 100 ευρώ σε όσους δε το κάνουν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα