Τι μέτρα και ταξιδιωτικοί περιορισμοί ισχύουν σε κάθε χώρα της Ευρώπης;

18:48 29/11/2021 - Πηγή: iPop

Με την πανδημία του κορονοϊού να είναι πλέον στη ζωή μας σχεδόν 2 χρόνια, οι ζωές μας έχουν αλλάξει δραστικά. Απ’ τον τρόπο που συναναστρεφόμαστε με τους άλλους μέχρι το πώς ταξιδεύουμε. Και ειδικά αυτό το τελευταίο κομμάτι έχει γίνει ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς δεν μπορείς να ταξιδέψεις εάν δεν ξέρεις τι μέτρα ισχύουν σε κάθε χώρα της Ευρώπης αλλά και του κόσμου γενικά.

Στο διαδίκτυο θα βρεις διάφορα tools και sites για να μάθεις την κατάσταση σε κάθε χώρα τη δεδομένη

στιγμή, ενώ μπορείς, για να ξέρεις ότι σίγουρα αυτά που διαβάζεις ισχύουν, να επισκέπτεσαι τις επίσημες ιστοσελίδες της κάθε χώρας.

Εάν, όμως, θέλεις να δεις τι κατάσταση επικρατεί στις χώρες εντός της Ε.Ε. ή εάν κάνεις πλάνο για κάποιο ταξίδι το επόμενο διάστημα, μπορείς να έχεις πολύ εύκολα εικόνα για το ισχύει στην χώρα που θέλεις να πας μέσα απ’ το νέο ψηφιακό εργαλείο για πλοήγηση σε ολόκληρη την Ευρώπη που έχει δημιουργήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να διευκολύνει τις μετακινήσεις εντός της Ε.Ε.

Η πλατφόρμα Re-open EU σου επιτρέπει να μάθεις πρακτικά τα πάντα σχετικά με το τι ισχύει στην χώρα που θέλεις να επισκεφτείς. Οι πληροφορίες επικαιροποιούνται συχνά και διατίθενται σε 24 γλώσσες. 

Εκτός απ’ την online πλοήγηση μέσα απ’ τον browser σου, μπορείς να κατεβάσεις και την εφαρμογή στο κινητό σου!

Μπορώ να ταξιδέψω στη χώρα και να μετακινηθώ ανάμεσα στις περιφέρειες; Πρέπει να κάνω τεστ ή να μπω σε καραντίνα κατά την άφιξή μου; Πρέπει να φορώ μάσκα; Οι δραστηριότητες αναψυχής επιτρέπονται; Μπορείς να βρεις για κάθε χώρα όλες αυτές τις πληροφορίες και άλλες πολλές χάρη στην πλατφόρμα Re-open EU. Πρόκειται για μια υπηρεσία που αφορά την υγεία, την ασφάλεια και τα ταξιδιωτικά μέτρα στην Ε.Ε., στην Ισλανδία, στο Λιχτενστάιν, στη Νορβηγία και στην Ελβετία. Παρέχεται επίσης ένας κωδικοποιημένος χάρτης με χρώματα, όπου μπορείς να μάθεις το ποσοστό των λοιμώξεων από τον κορονοϊό, καθώς και στοιχεία σχετικά με τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων.

Εδώ μπορείς να δεις τα ταξιδιωτικά έγγραφα που χρειάζεσαι για να ταξιδέψεις.

Πώς θα είναι τα Χριστούγεννα σε 13 Ευρωπαϊκές χώρες εν μέσω πανδημίας; Όλα τα νέα μέτρα που έχει λάβει η Ευρώπη

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι μέτρα και ταξιδιωτικοί περιορισμοί ισχύουν σε κάθε χώρα της Ευρώπης; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευρώπης,evropis