Υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων η Πρωτοχρονιά σε Ευρώπη και Αμερική

21:15 29/12/2015 - Πηγή: iPop

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας έχουν λάβει πολλές χώρες της Ευρώπης, ενώ μόλις σήμερα έγινε γνωστό από τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης πως στην πόλη έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας.

Ο εορτασμός του νέου έτους αναμένεται να γίνει υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων σε ολόκληρο τον πλανήτη, μιας και οι απειλές είναι μεγάλες και οι επιθέσεις στο Παρίσι έχουν τρομοκρατήσει τους αρχηγούς κάθε κράτους.

Πιο συγκεκριμένα, σε συναγερμό βρίσκονται πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς η Βιέννη προειδοποίησε εντός της προηγούμενης εβδομάδας πως έχει δεχθεί απειλές για χτυπήματα τόσο στην ίδια

στην πόλη, όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές.

Οι πληροφορίες που έχουν στα χέρια τους οι αυστριακές αρχές κάνουν λόγο για επίθεση είτε βομβιστική, είτε παρόμοιας με εκείνης του Παρισιού.

Παρόλα αυτά, στη Βιέννη δεν υπάρχουν ακυρώσεις σε εκδηλώσεις καθώς, σύμφωνα με τις αρχές, «δεν μας δόθηκε συγκεκριμένο στόχος, ούτε γνωρίζουμε αν τα ονόματα αυτά που αναφέρθηκαν, αφορούν πραγματικούς ανθρώπους».

Την ίδια στιγμή ο Ιταλός ΥΠΕΞ δηλώνει πως δεν πρέπει να υποτιμάται το Ισλαμικό Κράτος, προειδοποιώντας και ο ίδιος για νέες επιθέσεις εκ μέρους της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Μάλιστα, σήμερα, Τρίτη, οι βελγικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψη δύο ατόμων που φέρεται να σχεδίαζαν επίθεση στις Βρυξέλλες την Πρωτοχρονιά.

Φόβοι και στην Νέα Υόρκη

«Πιο ενισχυμένα από ποτέ είναι τα μέτρα ασφαλείας στην Νέα Υόρκη», σύμφωνα με τον Δήμαρχο της μεγαλούπολης, καθώς υπάρχουν φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα ενόψει Πρωτοχρονιάς.

Ο Δήμαρχος, ωστόσο, ήθελε να τονίσει ότι «η Ν.Υόρκη είναι η καλύτερα προετοιμασμένη πόλη της χώρας για να σταματήσει την τρομοκρατία. Οι πολίτες μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα προστατευτούν επαρκώς την Πρωτοχρονιά».

The post Υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων η Πρωτοχρονιά σε Ευρώπη και Αμερική appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα