Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο για το Ασφαλιστικό- Ποιες είναι οι προτάσεις της Κυβέρνησης;

19:25 29/12/2015 - Πηγή: iPop

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 18:00 το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής για το ασφαλιστικό θέτοντας επί τάπητος φλέγοντα ζητήματα.

Η συνεδρίαση έγινε υπό τον κ. Δραγασάκη, ενώ συμμετείχαν οι κ.κ. Γ. Κατρούγκαλος, Θ. Φωτίου, Ρ. Αντωνοπούλου, Αν. Πετρόπουλος, Αν. Ξάνθος, Π. Πολάκης, Ν. Φίλης και Αρ. Μπαλτάς.

Πρώτα απ” όλα αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να τεθούν άμεσα οι βάσεις για ανασυγκρότηση του Κοινωνικού Κράτους το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Ακόμα, η εθνική σύνταξη, η αύξηση των ασφαλιστικών

εισφορών, η ενοποίηση των Ταμείων αλλά και και το ποσοστό αναπλήρωσης που θα ισχύσει για τις καταβαλλόμενες συντάξεις απασχόλησαν το Συμβούλιο.

Προκειμένου να βρει αντιστάθμισμα για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, στο οποίο αντιτίθενται πλήρως οι δανειστές, η Κυβέρνηση προτείνει την επιβολή ενός ειδικού τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές.

Σχετικά με την εθνική σύνταξη, εκείνη θα λειτουργεί συμπληρωματικά στις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζόμενου.

Ακόμα, σύμφωνα με νέο σύστημα, ο υπολογισμός της σύνταξης θα γίνεται με ενιαίους κανόνες.

Η ενοποίηση των Ταμείων προτείνεται από την Κυβέρνηση, ενώ αυτοτελή νομικά πρόσωπα θα παραμείνουν ΟΓΑ και ΝΑΤ.

Να σημειώσουμε πως νωρίτερα σε συνέντευξή του και ο Γ. Σταθάκης παραδέχτηκε εμμέσως την επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές.

Πιο συγκεκριμένα, είπε πως «Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, για τις μεγάλες συναλλαγές υπάρχει κάποιος τέτοιος φόρος. Πριν αφορίσουμε ή επικροτήσουμε, αρκεί να είναι σωστά μελετημένη οποιαδήποτε κίνηση. Είμαι σαφής: Εάν γίνει».

The post Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο για το Ασφαλιστικό- Ποιες είναι οι προτάσεις της Κυβέρνησης; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα