Υπάρχει και άλλη ήπειρος- Η Zealandia!

10:35 17/2/2017 - Πηγή: iPop

Ο κόσμος κυριολεκτικά δεν είναι όπως τον γνωρίζαμε. Οι ήπειροι δεν είναι όσες ξέραμε μιας κι ακόμα μια προστέθηκε στη λίστα!

Έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε προσφάτως υποστηρίζει ότι υπάρχει ακόμα μια ήπειρος, η Zealandia, η οποία τοποθετείται στον Ειρηνικό Ωκεανό κι όπως καταλαβαίνουμε κι απ’ το όνομα, συνδέεται με τη Νέα Ζηλανδία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε απ’ την Γεωλογική Εταιρεία

της Αμερικής, η Νέα Ζηλανδία και η Νέα Καληδονία αποτελούν μέρος μιας πλάκας 4,9 εκατ. τ. χλμ., η οποία ανεξάρτητη απ’ την Αυστραλία.

Η μελέτη διαπίστωσε πως η εν λόγω περιοχή είναι κατά 94% βυθισμένη στο νερό λόγω της αραίωσης του φλοιού πριν την διάσπαση της ηπείρου.

Οι επιστήμονες αναφέρουν στην έκθεσή τους:

Η επιστημονική αξία της ταξινόμησης της Zealandia ως ήπειρος, είναι πολύ μεγαλύτερη από ένα ακόμη όνομα στον κατάλογο. Το γεγονός πως μια ήπειρος μπορεί να βυθιστεί ακόμη άθραυστη, την καθιστά ως ένα χρήσιμο μέλος στην εξερεύνηση της συνοχής και της διάσπασης του ηπειρωτικού φλοιού

Οι ήπειροι συνεπώς είναι πλέον 7, καθώς η Ευρώπη και η Ασία υπολογίζονται απ’ τους περισσότερους γεωλόγους ως μία ήπειρος που ονομάζεται «Ευρασία». Εάν υπολογίσουμε Ευρώπη και Ασία ξεχωριστά, τότε η Zealandia αποτελεί την 8η ήπειρο της Γης!

The post Υπάρχει και άλλη ήπειρος- Η Zealandia! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα