Πολιτικά μηνύματα για τον θάνατο του Δημήτρη Μυταρά

09:55 17/2/2017 - Πηγή: iPop

Τη θλίψη τους μέσω αναρτήσεων αλλά και ανακοινώσεων τους για το θάνατο του ζωγράφου, Δημήτρη Μηταρά, εκφράζουν οι Έλληνες πολιτικοί.

Θυμίζουμε, πως ο Δημήτρης Μυταράς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών την Πέμπτη. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα με την όρασή του, την οποία κι έχασε πέρυσι.

Ο Δ. Μυταράς γεννήθηκε το 1934 στην Χαλκίδα και σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας:

«Η απώλεια

του Δημήτρη Μυταρά αφήνει ένα, κυριολεκτικώς, δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο του Πολιτισμού, πέρα και έξω από τα σύνορα της Ελλάδας» υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων:

Ο Νικόλαος Βούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την απώλεια του Δημήτρη Μυταρά:

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του φίλου, κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου και ακαδημαϊκού, Δημήτρη Μυταρά. Ο Δημήτρης Μυταράς σημάδεψε με το έργο του την ιστορία της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής και αφήνει πίσω του ανεκτίμητη κληρονομιά. Εκτός όμως από σπουδαίος ζωγράφος, ο Δημήτρης Μυταράς, υπήρξε και ανθρωπιστής. Στις δύσκολες ώρες που διένυε και διανύει η χώρα μας, στάθηκε δίπλα στους συνανθρώπους του, αναπτύσσοντας έντονη κοινωνική δράση.

Προς τους οικείους του εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια και την ευγνωμοσύνη όλων και εμού προσωπικά για την πολιτιστική παρακαταθήκη που αφήνει στον τόπο μας».

Αλέξης Τσίπρας:

Μέσω Twitter και αναρτώντας έναν από τους πιο γνωστούς του πίνακες ο Πρωθυπουργός έγραψε:

Έφυγε απόψε από κοντά μας ένας σπουδαίος εκπρόσωπος της ελληνικής ζωγραφικής. Αντίο, Δημήτρη Μυταρά

Έφυγε απόψε από κοντά μας ένας σπουδαίος εκπρόσωπος της ελληνικής ζωγραφικής. Αντίο, Δημήτρη Μυταρά. pic.twitter.com/CTrgbNajdB

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) February 16, 2017

Κυριάκος Μητσοτάκης:

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter αποχαιρέτησε και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τον Δημήτρη Μυταρά.

Ο Κ. Μητσοτάκης έγραψε:

Η Ελλάδα αποχαιρετά σήμερα έναν από τους πιο καταξιωμένους διεθνώς σύγχρονους ζωγράφους. Καλό ταξίδι Δημήτρη Μυταρά

Η Ελλάδα αποχαιρετά σήμερα έναν από τους πιο καταξιωμένους διεθνώς σύγχρονους ζωγράφους. Καλό ταξίδι Δημήτρη Μυταρά.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) February 16, 2017

ΚΚΕ:

«Ένας σημαντικός εικαστικός καλλιτέχνης, ο ζωγράφος, σκηνογράφος και ενδυματολόγος Δημήτρης Μυταράς, έφυγε χτες από τη ζωή. Φεύγοντας, πέρα από το καλλιτεχνικό του έργο, άφησε το αποτύπωμά του και στον τομέα της παιδείας ως δάσκαλος της ΑΣΚΤ και άλλων σχολών, με αποκορύφωμα το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας, που ίδρυσε με την σύζυγο του Χαρίκλεια Μυταρά.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

ΑΝΕΛ:

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση για την απώλεια του Δ. Μυταρά:

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του Δημήτρη Μυταρά, ενός κορυφαίου εκπροσώπου της ελληνικής ζωγραφικής, που έβαλε το δικό του λιθαράκι στο οικοδόμημα που λέγεται γνήσιος ελληνικός πολιτισμός. Το πλούσιο έργο του, που είχε κυρίως ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Διαβάστε επίσης:

Έφυγε απ’ την ζωή ο Δημήτρης Μυταράς

The post Πολιτικά μηνύματα για τον θάνατο του Δημήτρη Μυταρά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα