«Υπάρχουν προϋποθέσεις για πολιτική συμφωνία στο Eurogroup»

09:25 17/2/2017 - Πηγή: iPop

Την αισιοδοξία τους για πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας εκφράζουν για ακόμα μια φορά κυβερνητικοί κύκλοι, τονίζοντας ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την επίτευξή της.

Πιο συγκεκριμένα, κυβερνητικής πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ σημειώνουν:

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας. Η ελληνική πλευρά, όπως και τα εμπλεκόμενα μέρη, εργάζεται πυρετωδώς προς αυτήν την κατεύθυνση

Ωστόσο, οι ίδιοι κύκλοι συμπληρώνουν πως

το ΔΝΤ θα πρέπει να επανεξετάσει τις προβλέψεις του «αντιστοιχίζοντάς τες με την πραγματικότητα και τα θετικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας που υπεραποδίδει, πράγμα που επιβεβαιώνει επισήμως η Κομισιόν».

Σύμφωνα με την Κυβέρνηση, βασικό ζητούμενο είναι η επίτευξη μιας επί της αρχής συμφωνίας για το δημοσιονομικό μονοπάτι που πρέπει να ακολουθηθεί μετά τη λήξη του προγράμματος. «Εφόσον επιτευχθεί αυτό -όπως επιβεβαιώνουν και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι- με την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων μπορεί να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και σε τεχνικό επίπεδο».

Οι πηγές της Κυβέρνησης αναφέρουν μάλιστα ότι όλες οι πλευρές έχουν αντιληφθεί πως τυχόν καθυστερήσεις δεν είναι προς όφελος ούτε της Ελλάδας αλλά ούτε και της Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμα:

Οι Ευρωπαίοι στέλνουν αυστηρά μηνύματα για κλείσιμο της αξιολόγησης

The post «Υπάρχουν προϋποθέσεις για πολιτική συμφωνία στο Eurogroup» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα