Υφασμάτινη μάσκα: Πώς την πλένουμε σωστά και κάθε πότε χρειάζεται πλύσιμο;

13:28 4/8/2020 - Πηγή: iPop

Η προστατευτική μάσκα έχει γίνει κομμάτι της ζωής μας για το δικό μας καλό αλλά και των γύρω μας. Εάν έχεις επιλέξει να μην φοράς μάσκες μια χρήσεως, αλλά έχεις αγοράσει ή φτιάξει επαναχρησιμοποιούμενες, απατείται να τις πλένεις μετά από κάθε χρήση. Όμως, πώς πλένουμε τη μάσκα ώστε να απολυμανθεί σωστά και να μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ξανά;

Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνιστά να πλένουμε την υφασμάτινη μάσκα τουλάχιστον μια φορά την ημέρα ή μετά από κάθε χρήση. Κάθε φορά που πιάνουμε τη μάσκα θα πρέπει να πλένουμε τα χέρια

μας, ενώ θα πρέπει να αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας.

Όταν η μάσκα γίνει υγρή απ’ την αναπνοή μας, θα πρέπει να αντικαθίσταται, καθώς η υγρασία την καθιστά λιγότερο αποτελεσματική.

Πώς πλένουμε τη μάσκα σωστά;

Θα διαβάσεις διάφορους τρόπους για να πλύνεις την υφασμάτινη μάσκα σου στο Ίντερνετ, όμως, εμείς θα σου πούμε ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι που προτείνουν οι ειδικοί.

Είναι ιδανικό να προτιμάμε απορρυπαντικά με απολυμαντική δράση αντί για τα συμβατικά. Αν θέλεις να είσαι σίγουρος για την απολύμανση της μάσκας σου, βάλτη στο πλυντήριο ρούχων, στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, ανάλογα με το υλικό κατασκευής της. Η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 βαθμούς Κελσίου.

Μόλις πλυθεί η μάσκα, συνιστάται να τη σιδερώνεις και να την αφήνεις στον ήλιο να στεγνώσει.

Κι αν δεν μπορώ να τη βάλω στο πλυντήριο;

Εάν δεν μπορείς να πλύνεις τη μάσκα σου σε πλυντήριο, μπορείς να την πλύνεις στο χέρι. Άπλωσε μια γενναία ποσότητα σαπουνιού και τρίψτην για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό. Στη συνέχεια, στέγνωσέ την με ζεστό αέρα.

Η μάσκα μπορεί επίσης να απολυμανθεί με σίδερο ή ακόμα και στον φούρνο για 20 λεπτά στους 70 βαθμούς κελσίου. 

Η μάσκα που απαγορεύεται κι αυτές που μας προστατεύουν καλύτερα

Πώς βάζω τη μάσκα και πώς την αφαιρώ;Πλένουμε τα χέρια μας με νερό και σαπούνι ή χρησιμοποιούμε αλκοολούχο απολυμαντικό χεριών, προτού αγγίξουμε τη μάσκα.Η εξωτερική πλευρά της μάσκας είναι εκείνη που έχει χρωματισμό, συνήθως απαλό πράσινο ή γαλάζιο.Η πάνω πλευρά της μάσκας έχει μια μπανέλα που λυγίζει. Είναι η ράχη που τοποθετείται στη μύτη μας.Περνάμε τα δάχτυλά μας απ’ τα κορδόνια και τα περνάμε πίσω απ’ τα αυτιά μας.Τραβάμε τις πλευρές της μάσκας ώστε να καλύψει το κάτω μέρος του σαγονιού και τη μύτη μας.Πιέζουμε την πάνω πλευρά της μάσκας ώστε να την προσαρμόσουμε ακριβώς στη μύτη μας.Αποφεύγουμε να ακουμπάμε τη μάσκα όσο τη φοράμε.Αφαιρούμε τη μάσκα κρατώντας την μόνο απ’ τα κορδόνια και την πετάμε στα σκουπίδια.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

4 συχνά λάθη που κάνεις με την προστατευτική μάσκα

Photo: Pixabay

Το άρθρο Υφασμάτινη μάσκα: Πώς την πλένουμε σωστά και κάθε πότε χρειάζεται πλύσιμο; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα