Ξεκινάει η διήμερη μάχη στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

08:22 17/5/2017 - Πηγή: iPop

Ξεκινάει η διήμερη μάχη στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, με τα μέτρα να εισάγονται στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση. Η Ολομέλεια καλείται να επικυρώσει με την ψήφο της τη συμφωνία μεταξύ Κυβέρνησης και Θεσμών. Η διήμερη συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης με την ψηφοφορία. Την ίδια ημέρα αναμένονται και οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

Οι αρμόδιες διαρκείς κοινοβουλευτικές επιτροπές της Βουλής

ψήφισαν επί της αρχής και επί των άρθρων το νομοσχέδιο το βράδυ της Τρίτης. «Ναι» είπαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης το καταψήφισαν.

Επί των άρθρων, υπερψήφισαν επίσης τα κυβερνητικά κόμματα, ενώ ο κ. Σταϊκούρας απ’ τη ΝΔ και ο κ. Μαυρωτάς απ’ το Ποτάμι δήλωσαν επιφύλαξη να δηλώσουν την ψήφο τους στην ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Ο Γιάννης Κουτσούκος δήλωσε πριν την ψηφοφορία ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη, «με εξαίρεση τη διόρθωση των ημαρτημένων στο ΦΠΑ στα αγροτικά, δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα».

Απ’ την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ιωάννης Δελής, ανακοίνωσε πως το ΚΚΕ καταψηφίζει όλα τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου, αλλά θα δηλώσει «υπέρ» στο άρθρο 71 για την κατάργηση της έκπτωσης φόρου των βουλευτών.

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου απ’ την Ένωση Κεντρώων δήλωσε πως το κόμμα θα στηρίξει την κατάργηση της έκπτωσης φόρου των βουλευτών (άρθρο 71) και το άρθρο 70 (το άρθρο με το οποίο προστίθενται στις υπηρεσίες που υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, αυτές που παρέχονται από τη γεωργική παραγωγή).

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος προχώρησε στη διευκρίνιση ότι η κατάργηση της έκπτωσης φόρου των βουλευτών θα αφορά και τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς.

Ο κ. Τσακαλώτος το απόγευμα της Τρίτης κατέθεσε μια σειρά νομοτεχνικών αλλαγών και βελτιώσεων.

Σημειώνεται πως η συζήτηση στη Βουλή γίνεται ενώ όλη η χώρα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό, αντιδρώντας για τα νέα μέτρα που φέρνει το συμπληρωματικό Μνημόνιο.

The post Ξεκινάει η διήμερη μάχη στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα