Σε απεργιακό κλοιό η χώρα λόγω των νέων μέτρων | Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

08:07 17/5/2017 - Πηγή: iPop
| Πώς

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα, Τετάρτη, ολόκληρη η χώρα λόγω των νέων μέτρων. Το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ την ίδια στιγμή έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα του συμπληρωματικού Μνημονίου.

Ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας κατεβάζουν ρολά διότι ΓΣΕΕ

και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία. Η ΓΣΕΕ μιλάει για συνέχιση των βάρβαρων και αδιέξοδων πολιτικών, ενώ η ΑΔΕΔΥ λέει: «Όχι στο 4ο μνημόνιο και στη νέα λεηλασία μισθών και συντάξεων».

Συλλαλητήρια

Το πρώτο μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και σ’ όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά στις 10 το πρωί. Το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει πως «το πακέτο μέτρων αποτελεί το 4ο μνημόνιο που φορτώνεται στις πλάτες της εργατικής-λαϊκής οικογένειας».

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Μετ’ εμποδίων θα γίνεται σήμερα όλη μέρα η μετακίνηση με τα ΜΜΜ, καθώς οι εργαζόμενοι προχωρούν σε στάσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 9:00 έως τις 21:00, ενώ τα τρόλεϊ θα λειτουργήσουν από τις 08:30 έως τις 21:00.

Την ίδια στιγμή, Μετρό, ηλεκτρικός και Τραμ θα κινηθούν απ’ τις 9:00 έως τις 16:00.

Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη τα λεωφορεία θα κινηθούν επίσης από τις 9:00 έως τις 21:00.

Οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού θα μείνουν ακινητοποιημένοι όλη τη μέρα, ενώ τα πλοία δεν θα εκτελούν δρομολόγια μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Ματαιώσεις κι αλλαγές πτήσεων

Η Aegean, η Olympic Air αλλά και η Sky Express προχωρούν σε ματαιώσεις κι αλλαγές πτήσεων, καθώς οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και οι Τηλεπικοινωνιακοί Υπάλληλοι ΥΠΑ προχωρούν σε στάσεις εργασίας.

Απέχουν οι δικηγόροι απ’ τα καθήκοντά τους

Διήμερη αποχή απ’ τα καθήκοντά τους αποφάσισαν οι δικηγόροι ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες ρυθμίσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Η διήμερη αποχή θα γίνει την Τετάρτη 17 Μαΐου και την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) προκήρυξε πανελλαδική απεργία νοσοκομειακών γιατρών, συμμετέχοντας έτσι με τη σειρά της στην απεργιακή κινητοποίηση. Τη συμμετοχή της στην απεργία έχει δηλώσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σημειώνεται πως απεργούν επίσης οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, τους ΟΤΑ, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, όπως και το προσωπικό των τραπεζών (ΟΤΟΕ), ενώ τριήμερη αποχή έχουν ανακοινώσει και οι συμβολαιογράφοι.

The post Σε απεργιακό κλοιό η χώρα λόγω των νέων μέτρων | Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα