ΑΠΕΡΓΙΑ! Χωρίς μεταφορές, τράπεζες, δημόσιο, ΔΕΚΟ, νοσοκομεία και λαϊκές...


ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν στην απεργία σήμερα 17 Μαΐου. Η απεργία έχει κηρυχθεί πανελλαδικά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο ως απότοκο της συμφωνίας με τους δανειστές.
Αναλυτικά ποιοι συμμετέχουν
στην απεργία Γιατροί – ΝοσοκομείαΗ Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και διάφοροι επιστημονικοί φορείς οι οποίοι δεν έχουν προβεί σε επεμέρους ανακοινώσεις, συμμετέχουν στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει οι ΑΔΕΔΥΓΣΕΕ.
Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Δημόσιες υπηρεσίες – Ευρύτερο δημόσιοΣτη Γενική Απεργία πρόκειται να συμμετάσχει και το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), όπως και οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Επίσης, απεργούν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, ενώ στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει το προσωπικό –κυρίως- κρατικού ενδιαφέροντος τραπεζών.
ΤράπεζεςΗ ΟΤΟΕ, εκφράζοντας τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Μαΐου και ενώνει τη φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης των εργαζομένων στις Τράπεζες με τη φωνή όλων των εργαζομένων της χώρας των ανέργων, των συνταξιούχων, της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της που παλεύει για επιβίωση.
Χωρίς πλοίαΑπεργία έχει κηρύξει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).
Ιδιωτικοί υπάλληλοιΣτην απεργία θα συμμετάσχουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.), αποφάσισε να πραγματοποιήσει δύο 4ωρες στάσεις εργασίας στις 16 Μαΐου ημέρα Τρίτη και 17 Μαΐου ημέρα Τετάρτη και από ώρες: 06:00 έως 10:00 αμφότερες.
ΘέατραΤην ίδια ώρα στο Εθνικό Θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δε θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες παραστάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.
Μέσα μαζικής μεταφοράςΜε στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην απεργία και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.
Ειδικότερα:
Τα λεωφορεία ΔΕΝ κινούνται από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) και Μετρό: ΕΧΕΙ δρομολόγια από 09:00 έως 16:00ΟΣΕ και Προαστιακός, 24ωρη απεργίαΤρόλεϊ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ 09:00 έως 20:30Αεροπλάνα: Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κάνουν στάση εργασίας από τις 11:00 έως 15:00ΛαϊκέςΑπεργούν και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών.
Keywords
Τυχαία Θέματα