Ξεκινά η διαπραγμάτευση με ανοιχτά μέτωπα

09:22 14/10/2016 - Πηγή: iPop

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση ανάμεσα σε Θεσμούς και ελληνική Κυβέρνηση για την δεύτερη αξιολόγηση. Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης προκειμένου στη συνέχεια και πριν τελειώσει το 2016 να έχει βρεθεί λύση για το ελληνικό χρέος.

Ωστόσο, η Κυβέρνηση καλείται μαζί με την διαπραγμάτευση να προχωρήσει σε παράλληλες συζητήσεις προκειμένου να καταφέρει να υλοποιήσει αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί.

Η Κυβέρνηση

πάντως εκτιμά ότι μέσα στο Νοέμβριο θα έχει καταφέρει να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της.

Ποια είναι τα ανοιχτά μέτωπα;

«Πάγωμα» για τις οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών. Προς το παρόν η δέσμευση του Α. Τσίπρα απ’το βήμα της ΔΕΘ, έχει μείνει απλώς στα λόγια. Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει ότι θα «παγώσουν» οι οφειλές προς τα ταμεία αυτοαπασχολουμένων στο φόντο της επικείμενης δημιουργίας του Ενιαίου Ασφαλιστικού Ταμείου.

Ακατάσχετος λογαριασμός. Κατά τις τελευταίες συνομιλίες στην Αθήνα ανάμεσα σε Κυβέρνηση και Θεσμούς δεν υπήρξε συμφωνία αναφορικά με τον ακατάσχετο λογαριασμό των επιχειρήσεων, συνεπώς, παραμένει μια εκκρεμότητα.

Οικειοθελής αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων. Ενώ έχει γίνει εξαγγελία για το σχετικό νομοσχέδιο, προς το παρόν δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή. Η Κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσει με τους Θεσμούς το ύψος του φόρου που θα πληρώσουν όσοι έχουν αδήλωτα εισοδήματα προκειμένου να μην έχουν κυρώσεις.

Διαβάστε εδώ όσα είπε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος και την β’ αξιολόγηση.

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Ξεκινά η διαπραγμάτευση με ανοιχτά μέτωπα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα