Τα βλέμματα στραμμένα στη δεύτερη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

07:48 14/10/2016 - Πηγή: iPop

Σήμερα, Παρασκευή, στις 09:30 το πρωί συνεδριάζει ξανά η Ολομέλεια του ΣτΕ προκειμένου να συζητηθούν οι προσφυγές στις οποίες έχουν προχωρήσει τα κανάλια αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι 30 δικαστές στη συνέχεια θα αποφασίσουν σχετικά με το νομικό σκέλος των αιτήσεων ακυρώσεων που έχουν υποβάλει τα κανάλια και τελικά τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ο εισηγητής της υπόθεσης, Γιώργος Παπαγεωργίου, κατά τη διάσκεψη της Τετάρτης φέρεται να πρότεινε την απόρριψη των αιτήσεων των καναλιών ως απαράδεκτες

κατά το πρώτο στάδιο.

Τι θα γίνει εάν οι δικαστές ταχθούν υπέρ της άποψης του εισηγητή;

Εάν οι δικαστές υπερψηφίσουν την εισήγηση, τότε η υπόθεση θα κλείσει προς το παρόν και θα ανοίξει ξανά στη συνεδρίαση του Ιανουαρίου, όποτε και θα συζητηθούν οι νέες προσφυγές των καναλιών.

Εάν οι δικαστές όμως υποστηρίξουν ότι οι αιτήσεις των καναλιών είναι παραδεκτές, τότε θα κληθούν να αποφασίσουν για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά. Σ’ αυτή την περίπτωση θα χρειαστούν κι άλλες διασκέψεις.

Κατά τη σημερινή διάσκεψη αναμένεται ορισμένοι σύμβουλοι να εκφράσουν επιπλέον τις απόψεις τους αναφορικά με τις αιτήσεις των καναλιών και τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά πριν κληθούν στην συνέχεια να ψηφίσουν.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Τα βλέμματα στραμμένα στη δεύτερη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα