Υποσιτισμένα 5 στα 6 παιδιά στης αναπτυσσόμενες χώρες

08:04 14/10/2016 - Πηγή: iPop

Στοιχεία που προκαλούν ανησυχία δημοσιεύει το παράρτημα των Ηνωμένων Εθνών που ασχολείται με ζητήματα παιδιών, η UNICEF. Σύμφωνα με την σχετική μελέτη, 5 στα 6 παιδιά μέχρι 2 ετών στις αναπτυσσόμενες χώρες είναι υποσιτισμένα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με μη αναστρέψιμες σωματικές και διανοητικές βλάβες.

Ειδικότερα, η UNICEF αναφέρει ότι τα μισά παιδιά που έχουν ηλικία από 6 έως 23 μηνών δεν τρώνε αρκετά συχνά. Όταν ο εγκέφαλος, τα κόκαλα και το σώμα αυτών

των παιδιών εξελίσσεται, εκείνα δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία προκειμένου να αναπτυχθούν.

Αυτό, όμως, είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται ακόμα και στις οικογένεια υψηλού οικονομικού επιπέδου σε αναπτυσσόμενες χώρες , με πολλά βρέφη και μικρά παιδιά να εμφανίζουν ελλείψεις. Η μελέτη δημοσιεύτηκε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Επισιτισμού στις 16 Οκτωβρίου.

Η ανώτατη σύμβουλος διατροφής της UNICEF στη Νέα Υόρκη διερωτήθηκε: «Πώς είναι δυνατόν να έχουμε ακόμα τόσα πολλά παιδιά, το 2016, που να μην λαμβάνουν αρκετή τροφή για υγιή ανάπτυξη;».

Παράλληλα, τόνισε: «Τα πρώτα δύο χρόνια ζωής (…) παρέχουν ένα παράθυρο ευκαιριών που δεν θέλεις να χάσεις».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η έρευνα της UNICEF, «η βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας των γευμάτων μικρών παιδιών θα μπορούσε να σώσει 100.000 ζωές το χρόνο, να μειώσει τα έξοδα υγείας και να βελτιώσει την παραγωγικότητα κατά την ενήλικη ζωή».

Σε ποιες περιοχές του κόσμου υπάρχουν τα περισσότερα υποσιτισμένα παιδιά;

Στη Νότια Ασία και την Υποσαχάρια Αφρική. Εκεί τα παιδιά παρουσιάζουν σημαντική έλλειψη ύψους λόγω της κακής διατροφής.

Αξίζει όμως να τονιστεί ότι τόσο σε πλούσιες, όσο και σε φτωχές χώρες, τροφές άχρηστες από διατροφική άποψη, με υψηλό δείκτη λίπους, ζάχαρης και αλατιού αλλά χαμηλές σε ιχνοστοιχεία και πρωτεΐνες, είναι όλο και πιο συχνό φαινόμενο στη διατροφή των παιδιών.

The post Υποσιτισμένα 5 στα 6 παιδιά στης αναπτυσσόμενες χώρες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα