Ξεχνάς τους κωδικούς σου; Η Google και το Twitter έχουν τη λύση.

11:02 24/10/2014 - Πηγή: iPop

Ξεχνάς τους κωδικούς σου ή φοβάσαι ότι κάποιος θα τους μαντέψει και θα παραβιάσει τους λογαριασμούς σου; Η Google και το Twitter ψάχνουν να βρουν την ιδανικότερη λύση για σένα.

Ανακάλυψαν νέα εργαλεία για να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα από τους, κατά κοινή ομολογία, δυσφημισμένους κωδικούς πρόσβασης, ή, τουλάχιστον

για να τους καταστήσουν περισσότερο ασφαλείς.

Η λύση του Twitter είναι τα ψηφία: οι χρήστες, αντί να δίνουν ένα δικό τους κωδικό, εισάγουν τον αριθμό τηλεφώνου τους και το Twitter τους στέλνει έναν κωδικό επιβεβαίωσης μέσω SMS. Ο κωδικός λήγει μετά από κάθε χρήση, ώστε να πρέπει να ανανεώνεται κάθε φορά που ο χρήστης συνδέεται στην εφαρμογή του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Στον αντίποδα, η πρόταση της Google λειτουργεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο: οι χρήστες έχουν μαζί τους ένα φλασάκι (USB stick) το οποίο είναι υποχρεωμένοι να συνδέσουν προκειμένου να κάνουν log in σε όποια υπηρεσία της γνωστής εταιρείας επιθυμούν. Το φλασάκι επαληθεύει την ασφάλεια της σελίδας σύνδεσης της Google που χρησιμοποιεί ο καθένας και ταυτόχρονα επιβεβαιώνει την ταυτότητα του χρήστη. Επειδή οι συσκευές των κινητών συνήθως δεν έχουν υποδοχή για το φλασάκι, φαίνεται πως δεν είναι μια λύση που προορίζεται για κινητά, ενώ στα αρνητικά συγκαταλέγεται και το κόστος αυτού.

The post Ξεχνάς τους κωδικούς σου; Η Google και το Twitter έχουν τη λύση. appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα