Ξέχνα τα παυσίπονα: Αυτή είναι η εναλλακτική λύση στον πονοκέφαλο!

10:38 3/10/2019 - Πηγή: iPop

Ο πονοκέφαλος και οι ημικρανίες είναι σαν έναν ανεπιθύμητο καλεσμένο που έρχεται πάντα τις πιο περίεργες και άβολες ώρες και σου χτυπά την πόρτα. Ποια είναι η εναλλακτική λύση στον πονοκέφαλο;

Αν υποφέρεις συχνά-πυκνά από πονοκεφάλους γνωρίζεις πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι. Ασφαλώς παίρνεις παυσίπονα, στα οποία έχεις πάθει ανοσία αλλά αυτές οι θεραπείες είναι προσωρινές και ο πονοκέφαλος επιστρέφει μετά από μερικές ώρες.

Κι έτσι δεν μπορείς

να λειτουργήσεις στην καθημερινότητά σου. Δοκίμασε να αλλάξεις τη διατροφή σου! Ναι, η λύση στον πονοκέφαλο βρίσκεται σε μερικές τροφές που όχι μόνο τον καταπολεμούν αλλά και τον εμποδίζουν από το να σου χτυπήσει την πόρτα. Αρκούν μερικές τροφές και θα διαπιστώσεις πώς θα βελτιωθεί η κατάσταση.

Ποια είναι η λύση στον πονοκέφαλο; Αυτά τα τρόφιμαΑβοκάντο

Photo: unsplash/Thought Catalog

Είναι και της «μόδας» κι έχει ένα σωρό θρεπτικά οφέλη. Αν χρειάζεσαι έναν ακόμη λόγο για να αγαπήσεις λίγο παραπάνω αυτό το φρούτο, τότε να σου πούμε πως το αβοκάντο καταπολεμά και τις ημικρανίες. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, το αβοκάντο όχι απλά διώχνει τον πονοκέφαλο, τον κρατά και μακριά σου!

Σύκα

Τα σύκα κάνουν ούτως ή άλλως καλό στον οργανισμό μας (όταν τα απολαμβάνουμε με μέτρο) αλλά επίσης, βοηθούν και στους πονοκεφάλους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καρπός περιέχει κάλιο, το οποίο βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και στην αποφυγή πονοκεφάλων.

Σολομός

Photo: Unsplash/Caroline Attwood

Yamy… εκτός από νόστιμος, μας βοηθά και είναι σύμμαχός μας. Γεμάτος με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη Β-2, ο σολομός αποτρέπει την συσσώρευση των αιμοπεταλίων, μια διαδικασία που είναι υπεύθυνη για συχνούς πονοκεφάλους. Μειώνει επίσης τη φλεγμονή και γενικά… τα έχει «βάλει» με τις ημικρανίες.

Γλυκοπατάτες

Δεν είναι απλώς νόστιμες… αλλά επίσης σε βοηθούν να καταπολεμήσεις τις ημικρανίες. Πλούσιες σε βιταμίνη C, βιταμίνη Β1 και κάλιο, καταναλώνοντας γλυκοπατάτες όταν υποφέρεις από πονοκέφαλο, θα μειώσει τον πόνο και χαλαρώσεις. Και θα είσαι και χορτάτος! Τι άλλο θέλεις;

Αν έχεις πονοκέφαλο το πρωί… δες τι μπορείς να κάνεις!

Καρπούζι και καρότα

unsplash/Juja Han

Φυσικά και το νερό βοηθά στους πονοκεφάλους γι’ αυτό και τροφές όπως καρπούζι, καρότα, αγγούρι επίσης λειτουργούν. Μην ξεχνάς άλλωστε πως η αφυδάτωση είναι ο κύριος λόγος για τους πονοκεφάλους γι’ αυτό να έχεις πάντα ένα μπουκάλι με νερό δίπλα σου.

Κινόα και kale

Εκτός από όλα τα άλλα οφέλη για την υγεία, κινόα και kale βοηθούν στην πρόληψη των ημικρανιών. Συγκεκριμένα, η κινόα περιέχει ριβοφλαβίνη, μαγνήσιο και σίδηρο και διατηρεί τις ημικρανίες μακριά, ενώ το kale έχει ωμέγα-3 και φυτικές ίνες, και μετατρέπεται στην καλύτερη άμυνα για τις ημικρανίες!

Γιαούρτι

Σύμφωνα με μελέτες, η ριβοφλαβίνη, ένα μέρος της βιταμίνης Β, είναι πιο αποτελεσματική ενάντια στις ημικρανίες και το γιαούρτι είναι πλούσια σε αυτή τη θαυματουργή ουσία! Βάλε το γιαούρτι στην καθημερινότητά σου και δες σε βάθος χρόνου αν θα καταλάβεις τη διαφορά!

Χυμός λεμονιού

Πριν ξινίσεις… διάβασε τη συνταγή! Ο χυμός λεμονιού περιέχει υψηλή ποσότητα βιταμίνης C και είναι γνωστός για τα οφέλη που έχει για την υγεία και ο πονοκέφαλος είναι μια πρόκληση! Κάθε φορά που πονάει το κεφάλι σου ανακάτεψε λίγο χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι νερό, πρόσθεσε 2 κουταλάκια αλάτι και πιες αυτό το μαγικό ρόφημα!

Θα νιώσεις καλύτερα στο πι και φι!

Διαβάστε επίσης:

Πονοκέφαλος μετά το φαγητό; Αυτοί είναι οι πιθανοί λόγοι!

Το άρθρο Ξέχνα τα παυσίπονα: Αυτή είναι η εναλλακτική λύση στον πονοκέφαλο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα