Βρέθηκε το θαυματουργό μπαχαρικό | Φτιάξε τη δική σου DIY μάσκα προσώπου

11:44 29/8/2017 - Πηγή: iPop
| ΦτιάξεΒρέθηκε το προϊόν που έχει καταπληκτικές ιδιότητες και προάγει τόσο την υγεία όσο και την ομορφιά. Και αυτό είναι ο κουρκουμάς. Το συγκεκριμένο μπαχαρικό προέρχεται απ’ την Ινδία και παραδοσιακά χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα έχει όμως καταπληκτικές χρήσεις ομορφιάς, τις οποίες δεν πρέπει ν’ αφήσουν ανεκμετάλλευτες.

Ο κουρκουμάς έχει χρησιμοποιηθεί στην ινδική υποήπειρο εδώ και χιλιάδες χρόνια για τις φυσικές αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Σήμερα αποκτά μεγάλη

φήμη και στη Δύση για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Μειώνει την φλεγμονή, περιορίζοντας την ακμή ενώ μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και ως αντιγηραντικό. Είναι πλούσιος με βασικές βιταμίνες, οι οποίες διευκολύνουν σημαντικές διαδικασίες ανανέωσης του δέρματος όπως η δημιουργία κολλαγόνου.

Βάλε λοιπόν, κουρκουμά στις DIY μάσκες προσώπου σου και φτιάξε τη δική σου φυσική κρέμα ομορφιά!

Για την ακμή

Θα χρειαστείς:

Λίγο κουρκουμά1 κουταλιά της σούπας λιωμένη μπανάνα

Εφαρμογή:

Εφάρμοσε σε καθαρό δέρμα, άφησέ το για 5 έως 10 λεπτά και στη συνέχει ξέπλυνε το πρόσωπό σου με ζεστό νερό.

Ο κουρκουμάς είναι ένα φυσικό αντιβακτηριακό. Οι μπανάνες είναι υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο, ψευδάργυρο και ρουτίνη, η οποία είναι ιδανική για τους ερεθισμούς, ενώ περιέχει και φυσικά ένζυμα που είναι αποτελεσματικά για τη θεραπεία της ακμής.

Για τις ρυτίδες και τα σημάδια γήρανσης

Θα χρειαστείς:

2 κουταλάκια του γλυκού πολτό από σταφύλι1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο τσάι1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά1 κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη (σε σκόνη)Νερό

Εφαρμογή:

Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά και εφάρμοσε τη μάσκα στο πρόσωπό σου, αποφεύγοντας την επαφή με τα μάτια. Ξέπλυνε μετά από 15 λεπτά.

Η αντιοξειδωτική δύναμη των σταφυλιών, του τσαγιού και του κουρκουμά θα δώσουν μια καταπληκτική ώθηση στο δέρμα σου. Τα αντιοξειδωτικά μειώνουν τα σημάδια γήρανση και ελέγχου τις ελεύθερες ρίζες στο δέρμα. Εφάρμοσε τη μάσκα μια με δύο φορές την εβδομάδα.

Ως καταπραϋντική μάσκα

Θα χρειαστείς:

1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εφαρμογή:

Ανακάτεψε καλά όλα τα συστατικά και εφάρμοσε τη μάσκα για 10 λεπτά. Αφαίρεσε μ΄ένα ζεστό πανί.

Αυτή η DIY μάσκα είναι ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος αλλά ειδικά για εκείνους με ευαισθησία, ερυθρότητα ή ερεθισμούς.
Τα αντιφλεγμονώδη συστατικά καταπραΰνουν και ενυδατώνουν το δέρμα.

Photo: Instagram/ yllobeauty

The post Βρέθηκε το θαυματουργό μπαχαρικό | Φτιάξε τη δική σου DIY μάσκα προσώπου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα