30.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους απ’ τον τυφώνα Χάρβεϊ | Τουλάχιστον 7 νεκροί

08:28 29/8/2017 - Πηγή: iPop
Τουλάχιστον επτά είναι οι νεκροί απ’ τον καταστροφικό τυφώνα Χάρβεϊ | Τουλάχιστον 7στο Τέξας, ενώ 30.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω των πλημμυρών. Οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες για την άνοδο της στάθμης του νερού.

Χιλιάδες μέλη της Εθνικής Φρουράς, διασώστες ακόμα και οι πολίτες προσπάθησαν με ελικόπτερα, πλοιάρια και ειδικά φορτηγά να διασώσουν τα εκατοντάδες άτομα, τα οποία έχουν εγκλωβιστεί στο Χιούστον.

Έως τη Δευτέρα το πρωί, τοπική ώρα, οι τηλεφωνητές του 911 της έκτακτης ανάγκης δέχτηκαν 56.000 κλήσεις ενώ οι αρχές διέσωσαν 2.000

ανθρώπους από πλημμύρες στην πόλη του Χιούστον.

Τα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια του Χιούστον θα παραμείνουν κλειστά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπος του συστήματος αεροδρομίων της πόλης τη Δευτέρα.

«Θα πρέπει να κατηγοριοποιηθεί ως μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η Αμερική» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbott. Ο Χάρβεϊ ήταν ο ισχυρότερος τυφώνας που πέρασε από το Τέξας τα τελευταία 50 χρόνια.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump δήλωσε πως η διαδικασία επούλωσης των πληγών θα είναι μακρά και δύσκολη, ενώ όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του θα προσφερθούν στις τοπικές αρχές στις περιοχές που έχουν πληγεί απ’ την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ.

O Trump αναμένεται να ταξιδέψει στο Τέξας ενώ τόνισε πως το πιο σημαντικό είναι η ασφάλεια αυτών που απειλούνται ακόμη.

Το να προστατευθούν οι ζωές των πολιτών μας είναι η υψηλότερη προτεραιότητα μου. Κάθε μέσο που έχω στη διάθεσή μου θα προσφερθεί στις τοπικές αρχές

The post 30.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους απ’ τον τυφώνα Χάρβεϊ | Τουλάχιστον 7 νεκροί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα