Βόμβες Λαγκάρντ για το ασφαλιστικό- Ίσως η συζήτηση ολοκληρωθεί το Β’ εξάμηνο του 2016

08:48 15/1/2016 - Πηγή: iPop

Βόμβες πέταξε η Κριστίν Λαγκάρντ για το ασφαλιστικό σε συνέντευξη που παραχώρησε Sueddeutsche Zeitung.

Αναφερόμενο στο ασφαλιστικό, έκανε λόγο για μια μακρά διαδικασία, η οποία δεν αποκλείεται να μην τελειώσει άμεσα, αλλά η συζήτηση να ολοκληρωθεί το Β’ εξάμηνο 2016.

Όσον αφορά την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα,

η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε πως υπάρχουν δύο προϋποθέσεις για την συμμετοχή του Ταμείου:

Μεταρρυθμίσεις στην οικονομία. Για το ασφαλιστικό τόνισε ότι τα αποτελέσματα θα φανούν σε βάθος χρόνου. ««Παρακολουθούμε αυτή τη στιγμή μια πολιτική διαδικασία, που δεν ξέρουμε πόσο διαρκέσει, ίσως και στο δεύτερο εξάμηνο του 2016».

Αναδιάρθρωση του χρέους. Το χρέος αυτή τη στιγμή δεν είναι βιώσιμο, κι αν δεν γίνει το Ταμείο δεν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ συμπλήρωσε πως οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στις 21 Γενάρη στο Νταβός.

Σημειώνεται πως η ελληνική Κυβέρνηση αποδέχτηκε διά στόματος Ε. Τσακαλώτου την συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα, παρά τις ενστάσεις που διατηρούσε, ενώ εκπρόσωπος του ΔΝΤ επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Ταμείου, θέτοντας ως προϋποθέσεις την βιωσιμότητα του χρέους και τις μεταρρυθμίσεις.

«Ο Φιλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατέστησαν σαφές πως ο ρόλος του ταμείου στο πρόγραμμα είναι αδιαπραγμάτευτος και όχι μόνο σε επίπεδο παροχής τεχνογνωσίας, αλλά και σε επίπεδο ενεργής συμμετοχής», ήταν τα λόγια του Έλληνα ΥΠΟΙΚ.

The post Βόμβες Λαγκάρντ για το ασφαλιστικό- Ίσως η συζήτηση ολοκληρωθεί το Β’ εξάμηνο του 2016 appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα