Στην Ελλάδα πέφτει το βάρος της αξιολόγησης

07:37 15/1/2016 - Πηγή: iPop

Στην Ελλάδα πέφτει το βάρος της αξιολόγησης, όπως διαμηνύει ο Βάλντις Ντομπρόβσκις καθώς από εκείνη εξαρτάται το πότε εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για την πρώτη αξιολόγηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας στην Καθημερινή, ανέφερε ποιες είναι οι τρεις προϋποθέσεις για την αξιολόγηση:

ΑσφαλιστικόΤαμείο ΙδιωτικοποιήσεωνΜέτρα για πρωτογενές πλεόνασμα 2016-2018

Ο κ. Ντομπρόβσκις είπε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε με την αξιολόγηση

όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αλλά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα από τις ελληνικές αρχές. Αν δεν ικανοποιηθούν οι προϋποθέσεις, δεν θα έχουμε τίποτε να παρουσιάσουμε στα κράτη-μέλη».

Για το ΔΝΤ, επεσήμανε ότι «δουλεύουμε με την υπόθεση ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να είναι στο πρόγραμμα και με χρηματοδότηση».

Πάντως ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ξεκαθαρίζει πως δεν θα ξεκινήσει καμία συζήτηση για το χρέος, εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση.

Για την αναβολή των επενδυτικών σχεδίων στις Σκουριές, ο κ. Ντομπρόβσκις υπογράμμισε «πρέπει να παραδεχθούμε ότι υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες όσον αφορά το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα. Πρέπει να γίνει πολύ ξεκάθαρο στις ελληνικές αρχές, πρέπει να καλλιεργήσουν ένα θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον».

Σημειώνεται πως το χθεσινό Eurogroup έγινε σε θετικό κλίμα, με τους Ευρωπαίους να συγχαίρουν την Ελλάδα για την μέχρι τώρα πρόοδό της, ωστόσο, επεσήμαναν και πάλι ότι η αξιολόγηση θα έχει μακρά διάρκεια και ότι οι Θεσμοί περιμένουν διευκρινίσεις σχετικά με το ασφαλιστικό.

The post Στην Ελλάδα πέφτει το βάρος της αξιολόγησης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα