Έγκλημα η χρήση της πείνας ως όπλο πολέμου

07:58 15/1/2016 - Πηγή: iPop

Σφοδρή κριτική άσκησε στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές της Συρίας ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν. Τόνισε ότι γίνονται φριχτές πράξεις και θύματα είναι ο άμαχος πληθυσμός.

Ο πόλεμος έχει φθάσει σε ένα ευτελές επίπεδο, σε επίπεδα απανθρωπιάς, είπε ο Μπαν Κι Μουν, αναφερόμενος στην κατάσταση στην υπό κατάληψη Madaya.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ ανέφερε ότι «ας το πω ξεκάθαρα: Η χρήση της πείνας ως όπλο πολέμου αποτελεί έγκλημα πολέμου. Θα έλεγα ότι οι άμαχοι

βρίσκονταν υπό ομηρία, αλλά στην προκειμένη περίπτωση είναι ακόμα χειρότερα. Οι όμηροι σιτίζονται».

Σημειώνεται πως χθες κατάφεραν να φθάσουν κι άλλα εφόδια στην Madaya, για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια εβδομάδα.

«Οι κάτοικοι ήταν πολύ χαρούμενοι, έκλαιγαν, όταν διαπίστωσαν ότι επρόκειτο να τους διανεμηθούν τρόφιμα», αναφέρουν τα διεθνή Μέσα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για 6 φορτηγά που έφθασαν σήμερα στην συριακή πόλη, τα οποία πρόσφεραν ακόμα βοήθεια και στα χωριά Κεφράγια και Φούα, ενώ νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως 50 φορτηγά αναμενόταν να καταφθάσουν.

Ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου είπε πως;«Σύμφωνα με τα μέλη της αποστολής της ΔΕΕΣ που εισήλθαν στην Μαντάγια, οι κάτοικοι ήταν πολύ χαρούμενοι, έκλαιγαν, όταν διαπίστωσαν ότι επρόκειτο να τους διανεμηθούν τρόφιμα».

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σημείωσε πως «Η λιμοκτονία αμάχων αποτελεί έγκλημα πολέμου, σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Ασφαλώς πρέπει να διωχθούν ποινικά οι δράστες τέτοιων εγκλημάτων».

Ο ΟΗΕ κάνει έκκληση προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των 7,7, εκατ. δολαρίων που χρειάζονται για να καλυφθεί η ανθρωπιστική βοήθεια για 22,5 εκατ. Σύρους.

Food has finally reached Madaya and two other villages in Syria, where tens of thousands have been suffering. https://t.co/oBpH5Fh18x

— AJ+ (@ajplus) January 13, 2016

The post Έγκλημα η χρήση της πείνας ως όπλο πολέμου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα