Βομβαρδισμός σε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Συρία – Τουλάχιστον 8 αγνοούμενοι

13:21 15/2/2016 - Πηγή: iPop

Νέα αεροπορική επίθεση σημειώθηκε στη Συρία, από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Βομβαρδισμός σε νοσοκομείο παίδων των Γιατρών Χωρίς σύνορα, σε σχολείο της περιοχής και σε άλλα κτίρια.

Τουλάχιστον 8 άτομα αγνοούνται, από τον βομβαρδισμό που σημειώθηκε σε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, όπου νοσηλεύονται παιδιά. Το κτίριο του νοσοκομείου επλήγη από τουλάχιστον 4 ρουκέτες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης τουλάχιστον 14 είναι οι άμαχοι, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους,

όταν ρουκέτες χτύπησαν σχολείο και άλλα κτίρια στην πόλη Αζάζ, στη βόρεια Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία.

MSF-backed hospital in Syria destroyed by air strikes: statement: https://t.co/OE6Zgc33v2?

Reuters World (@ReutersWorld) February 15, 2016

UPDATE #Syria the MSF-supported structure in #Idlib was hit by 4 rockets, at least 8 staff are missing. pic.twitter.com/0vqfqlPm2Y

— MSF International (@MSF) February 15, 2016

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στο σχολείο που χτυπήθηκε από αεροπλάνα, τα οποία φέρονται να ανήκουν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, φιλοξενούνται πρόσφυγες, οι οποίοι βρέθηκαν στην πόλη Αζάζ, προκειμένου να προστατευθούν από τις επιθέσεις μεταξύ των δυνάμεων του Άσαντ και των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή.

Seven Russian missiles struck Syria's Azaz, death toll to exceed 14: Turkish officialhttps://t.co/UJA8xDyTyP

Reuters World (@ReutersWorld) February 15, 2016

Σημειώνεται τέλος, πως μεταξύ των κτιρίων που βομβαρδίστηκαν, βρίσκεται και ένα προσφυγικό καταφύγιο στο νότιο τμήμα της Αζάζ.

Υπενθυμίζουμε πως οι Κουρδικές μαχητικές ομάδες που βρίσκονται στην περιοχή της βόρειας Συρίας, εξαπολύουν τις δυνάμεις τους εναντίον της πόλης Αζάζ, η οποία βρίσκεται στον έλεγχο Σύρων ανταρτών, ενώ ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι επιθέσεις των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων, εναντίον των Κούρδων μαχητών.

photo:bbc

The post Βομβαρδισμός σε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Συρία – Τουλάχιστον 8 αγνοούμενοι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα