Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες- Δείχνουν έτοιμοι να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό

12:09 15/2/2016 - Πηγή: iPop

Ανυποχώρητοι είναι οι αγρότες οι οποίοι συνεχίζουν τους αποκλεισμούς των εθνικών οδών και κάνουν τη χώρα να παραλύει. Μετά το συλλαλητήριο τους στην Αθήνα επιστρέφουν στις βάσεις τους και κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας θα στείλουν τις προτάσεις τους στο Μαξίμου και περιμένουν απάντηση μέσα στα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα.

Σε δηλώσεις του αναφορικά με τις κινητοποιήσεις ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου

τόνισε: «Υποβάλλεται ακόμα ένα αίτημα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Είναι θετικό ότι ανταποκρίνονται οι αγρότες».

Ενώ επίσης στις σύντομες δηλώσεις του ο αρμόδιος υπουργός απηύθυνε κάλεσμα μέσα από την εν λόγω συνάντηση όχι μόνο να υπάρχει αντιπροσωπευτικότητα αλλά και ο διάλογος να είναι ουσιαστικός.

Κλείνοντας ο Ευ. Αποστόλου επιβεβαίωσε πως αύριο, μεθαύριο θα έχει οριστικοποιηθεί η επιτροπή η οποία θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό.

Ο Δημήτρης Δημογιάννης από τον Παμφθιωτικό Αγροτικό Σύλλογο, τόνισε σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας:

Δεν θα έχουμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Θα παραδώσουμε τα αιτήματα και θα φύγουμε. Δίνουμε στο Μαξίμου προθεσμία 48 ωρών για να μας απαντήσει επί των αιτημάτων μας. Απ’ αυτό θα εξαρτηθεί και η περαιτέρω στάση μας

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις σ΄ολόκληρη την Ελλάδα

Κλειστά επ΄αόριστον από το τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής είναι τα Τέμπη ενώ επίσης για 72 ώρες οι αγρότες της Ροδόπης αποφάσισαν να παγώσουν την κυκλοφορία από το τελωνείο της Νυμφαίας και έτσι κόβουν την είσοδο και την έξοδο στη Βουλγαρία.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου, ο Φάνης Τραγάκης ο οποίος είναι μέλος του συντονιστικού της Λάρισας και βρίσκεται στο μπλόκο των Τεμπών: «Οι αγρότες δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν βήμα πίσω αν η Κυβέρνηση δε λύσει το θέμα τους».

Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Σταθερά στα μπλόκα του στη Δυτική Ελλάδα παραμένουν οι αγρότες. Επ΄ αόριστο αποκλεισμένη παραμένει από την Δευτέρα και η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου. Κλειστή μέχρι τις 10:00 το βράδυ της Δευτέρας θα είναι και η εθνική οδός Πατρών – Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.

Οι αγρότες της Αιγιάλειας θα κλείσουν από τις 7:00 το βράδυ για τρεις ώρες την εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, στο ύψος που βρίσκεται το Αίγιο την ώρα που οι αγρότες της Κρήτης κρατούν κλειστή τη ΔΟΥ Ηρακλείου και παραμένουν ενεργά και στο μπλόκο το οποίο βρίσκεται στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Από τις 11:00 έως τις 15:00 κλειστές θα είναι και οι τρεις λωρίδες και στα δύο ρεύματα το μπλόκο του Δερβενίου. Από τις 15:00 έως τις 18:00 θα δοθεί στην κυκλοφορία η μία λωρίδα σε κάθε πλευρά.

Τέσσερα παραμένουν και τα μπλόκα στο νομό Χαλκιδικής, στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, τη Νέα Καλλικράτεια και τον Πολύγυρο.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες- Δείχνουν έτοιμοι να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα