Τις δηλώσεις που αναφέρονται σε κλείσιμο των βορείων συνόρων της Ελλάδας κατακρίνει ο Κ. Μητσοτάκης

13:20 15/2/2016 - Πηγή: iPop

Στις δηλώσεις που αναφέρονται στο κλείσιμο των βορείων συνόρων της Ελλάδας, εστίασε ο Κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους 28 πρέσβεις των χωρών μελών της Ε.Ε. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτήρισε την όλη προσέγγιση του θέματος αντιπαραγωγική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει ξεπεράσεις τις δυνατότητες τις οποίες έχει κάθε κράτος μέλος και σημείωσε πως οι κακεντρεχείς δηλώσεις δεν βοηθούν.

Όπως

τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκος, εστιάζοντας στις δηλώσεις του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών: «Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι τέτοιες δηλώσεις δεν κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και δεν βοηθούν μια χώρα και ένα λαό που κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει ένα μείζονος κλίμακας ζήτημα όπως το προσφυγικό – μεταναστευτικό».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στη στάση που διατηρεί η Τουρκία εξηγώντας πως οφείλει να γίνει πιο συνεργάσιμη, έτσι ώστε να μπορέσει να καταπολεμηθεί η παράνομη διακίνηση προσφύγων, η οποία βρίσκεται σε έξαρση και επισήμανε:

Η Τουρκία θα πρέπει να αναγνωρίσει και την πολιτική της ελεύθερης βίζας που έχει προς ορισμένα κράτη

Εστίασε στο διαχωρισμό προσφύγων, οικονομικών και παράνομων μεταναστών και σημείωσε αναφορικά με τα εσωτερικά θέματα που απασχολούν τη χώρα:

Η Νέα Δημοκρατία δε συμμετέχει στη συζήτηση περί εκλογών που άλλωστε προκαλείται από στελέχη της συγκυβέρνησης. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε μια λειτουργία του πολιτεύματος με δυο πλειοψηφίες. Την πλειοψηφία για τα δύσκολα νομοσχέδια και μια άλλη, διαφορετική πλειοψηφία για τις επιθυμίες και τις επιδιώξεις της συγκυβέρνησης. Αυτό δεν γίνεται πουθενά στην Ευρώπη

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Τις δηλώσεις που αναφέρονται σε κλείσιμο των βορείων συνόρων της Ελλάδας κατακρίνει ο Κ. Μητσοτάκης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα