Σειρά μετά τα κανάλια παίρνουν και τα ραδιόφωνα (;)- Έρχονται αλλαγές

12:34 15/2/2016 - Πηγή: iPop

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες έρχονται αλλαγές και στα ραδιόφωνα, αποκάλυψε σε συνέντευξη του το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, ο Υπουργός αναφέρθηκε στη σημαντική συνάντηση την οποία θα έχει μέσα στην εβδομάδα με την ΕΙΙΡΑ και κύριο θέμα το οποίο θα τεθεί στο τραπέζι της θα είναι ο χάρτης ραδιοφωνικών συχνοτήτων.

Ο Χρήστος Σπίρτζης δεσμεύτηκε πως έως το 2020, η Ελλάδα θα έχει συγκεκριμένο

εύρος συχνοτήτων.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφερόμενος στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών υπογράμμισε πως η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και συγκεκριμένα υπογράμμισε:

Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ασυδοσία των καναλαρχών, είναι θέμα αστικής νομιμότητας. Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

«Τα κανάλια δεν είναι σούπερ μάρκετ, ούτε κομμωτήρια. Τέσσερις οι άδειες, προφανώς δεν θα είναι τέσσερα τα κανάλια, αυτά είναι τα πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού περιεχομένου, αλλά υπάρχουν τα θεματικά, τα περιφερειακά και τα κρατικά κανάλια, για τα οποία θα ακολουθήσει τροπολογία με επιπλέον άδειες» τόνισε ο Υπουργός ενώ κλείνοντας τη συνέντευξη του υπογράμμισε πως:

Η χώρα αντέχει τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, για να μην έχουμε τις στρεβλώσεις του παρελθόντος

Αξίζει να τονιστεί πως η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ολομέλεια της Βουλής υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 154 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ (153 της συγκυβέρνησης και ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος), 102 καταψήφισαν ενώ 14 δήλωσαν παρόντες.

photo:Nikos Paleologos / SOOC

The post Σειρά μετά τα κανάλια παίρνουν και τα ραδιόφωνα (;)- Έρχονται αλλαγές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα