Βοήθησε τους γείτονές σου στην καραντίνα μέσα απ’ το Facebook!

10:41 1/4/2020 - Πηγή: iPop

To Facebook λανσάρει την “κοινοτική βοήθεια” όπου οι χρήστες μπορούν να γραφτούν για να βοηθήσουν τους γείτονές τους ή να ζητήσουν οι ίδιοι βοήθεια! Βοήθεια στους γείτονες στην καραντίνα μέσα απ’ το Facebook, το οποίο σ’ αυτή την κρίσιμη φάση κάνει προσπάθειες για να προωθήσει την αλληλεγγύη.

Στο πλαίσιο των συνεχόμενων προσπαθειών για ανακούφιση και βοήθεια ενώ ζούμε με τον COVID-19, το Facebook

ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα μια νέα λειτουργία που ονομάζεται «Κοινοτική Βοήθεια» όπου οι άνθρωποι μπορούν είτε να προσφέρουν βοήθεια σε άλλους εντός της κοινότητάς τους είτε να ζητήσουν βοήθεια.

Όπως εξηγεί το Facebook για τη βοήθεια στους γείτονες:

Σήμερα ανακοινώνουμε την Κοινοτική Βοήθεια, ένα μέρος για τους ανθρώπους όπου μπορούν να ζητούν ή να προσφέρουν βοήθεια σε γείτονες, όπως η εθελοντική προσφορά για την παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης, τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, κτλ

Pexels

Τη συγκεκριμένη λειτουργία τη βρίσκεις εδώ -ίσως δεν είναι ακόμα σε όλους διαθέσιμη- και όταν μπεις είσαι σε θέση να αναζητήσεις για βοήθεια ή να προσφέρεις βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ποστάρει ότι χρειάζονται κάτι.

Όταν πατάς πάνω στο “Request Help” ή στο “Offer Help”, ενεργοποιείται ένα pop up παράθυρο, το οποίο περιλαμβάνει πληροφορίες που μπορείς να βάλεις στο post σου, όπως μέχρι 14 φωτογραφίες, tags που θα κάνουν την ανάρτησή σου να εμφανιστεί πιο εύκολα σε όσους ψάχνουν κι άλλα χαρακτηριστικά.

To Instagram κάνει την καραντίνα πιο υποφερτή μ’ αυτά τα χαρακτηριστικά.

Μπορείς επίσης να διαλέξεις ποιο είναι το επιθυμητό μέσο επικοινωνίας -Messenger ή WhatsApp- και να επιλέξεις εάν θέλεις η ανάρτησή σου να εμφανιστεί δημόσια ή μόνο στους φίλους σου, όπως τα κανονικά posts που κάνεις στο Facebook.

Και ενώ το focus τώρα είναι στην παροχή βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη εν μέσω της πανδημίας COVID-19, το Facebook μπορεί να επιλέξει να διατηρήσει την κοινοτική βοήθεια ως μόνιμη επιλογή, παρέχοντας στις τοπικές κοινότητες ένα μέσο για καλύτερη επικοινωνία!

Η «Κοινοτική Βοήθεια» ξεκίνησε να είναι διαθέσιμη πρώτα στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Αυστραλία και τον Καναδά, ενώ τις επόμενες ημέρες κι εβδομάδες θα επεκταθεί σε όλο και περισσότερες χώρες.

Δες ακόμα:

To Tik Tok είναι η εφαρμογή της καραντίνας!

Photo: Pixabay

Το άρθρο Βοήθησε τους γείτονές σου στην καραντίνα μέσα απ’ το Facebook! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα