Είσαι έγκυος αλλά χωρίσατε; Πώς του το λες;

10:46 9/8/2020 - Πηγή: iPop

Για πολλούς ανθρώπους εγκυμοσύνη και χωρισμός δεν πάνε μαζί, πιστεύουν ότι ένα παιδί είναι καλό να μεγαλώνει μέσα σε μια οικογένεια και σίγουρα είναι δύσκολο να μεγαλώσει μ’ έναν μόνο γονέα, αν δεν υπάρχει άλλη βοήθεια. 

Το θέμα μας, ωστόσο, δεν είναι αν είναι εύκολο ή δύσκολο, αλλά τι θα κάνεις εφόσον έχετε χωρίσει, πώς θα του το πεις. Χωρίσατε και μετά από λίγο καιρό μαθαίνεις ότι είσαι έγκυος, όμως… έχετε τραβήξει χωριστούς δρόμους.

Φυσικά και το να του στερήσεις το παιδί του το απορρίπτουμε, όμως και το να του πεις ότι είσαι

έγκυος και περιμένεις το παιδί του και να περιμένεις να γυρίσει σ’ εσένα πάλι δεν είναι λύση.

Το θεματάκι δεν είναι και πολύ εύκολο κι απαιτεί έναν ώριμο χειρισμό, αν δεν τον διαθέτεις μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις.

Φράσεις που μπορεί να “τρελάνουν” κάθε έγκυο σε δευτερόλεπτα!

Εγκυμοσύνη και χωρισμός: Πώς να του πεις ότι είσαι έγκυος ενώ έχετε χωρίσει; 

Αρχικά πρέπει να σκεφτείς τον λόγο που χωρίσατε. Ακόμα κι αν έχει περάσει καιρός από τότε -που δε θα ‘ναι και τόσος πολύς για να ‘σαι έγκυος- αναλογίσου γιατί χωρίσατε; Ήταν σημαντικός ο λόγος; Θα έδινες μία δεύτερη ευκαιρία στη σχέση σας;

Με τον ερχομό ενός παιδιού είναι λογικό να σκεφτείς αν θα ‘θελες να είσαι και πάλι μαζί του και σ’ αυτό παίζει μεγάλο ρόλο το γιατί χωρίσατε.

Αν αγαπιέστε, υπάρχει ακόμα πάθος μεταξύ σας και κατά βάθος και οι δύο θα θέλατε να είστε και πάλι μαζί, απλά δεν κάνει κανείς το πρώτο βήμα, τότε πες του ότι είσαι έγκυος το συντομότερο. Μην σκέφτεσαι τον τρόπο. Απλά πες του να βρεθείτε και μίλα του. Μην περιμένεις να σου πει ότι θέλει να είστε και πάλι μαζί, απλά ξεκαθάρισε τη θέση σου και φέρσου σωστά. Εσύ θα κάνεις αυτό που πρέπει, θα του το πεις, το τι θα σου πει εκείνος δεν μπορούμε να το προβλέψουμε, ωστόσο αν σε αγαπάει και νοιάζεται πραγματικά για σένα, θα σε στηρίξει σε ό,τι χρειαστείς, είτε αποφασίσετε να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση σας είτε όχι.

Δεύτερη περίπτωση! Θες να του πεις ότι είσαι έγκυος, αλλά όχι και να είστε μαζί και πάλι. 

Χωρίσατε για κάποιο λόγο και δε θες να είστε και πάλι μαζί, ούτε φυσικά και να γυρίσει σ’ εσένα μόνο και μόνο για το μωρό. Αυτή η σχέση δεν πρόκειται να κρατήσει και το ξέρεις.

Φυσικά και θα του πεις ότι περιμένεις το παιδί του, έχει δικαίωμα κι αυτός να το μάθει, όμως θα ξεκαθαρίσεις απ’ την πλευρά σου ότι δεν θες να είστε και πάλι μαζί. Επίσης, αν υπάρχει σοβαρός λόγος που χωρίσατε, τότε σεβάσου τον εαυτό σου και μην γυρίσεις πίσω. Το ξέρω, είναι δύσκολο, ειδικά αν είσαι κυριολεκτικά μόνη σου και δεν έχεις βοήθεια από πουθενά, όμως… στάσου στο ύψος σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Τι πρέπει να προσέχεις αν δεν θες μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη!

Photos: Freepik

Το άρθρο Είσαι έγκυος αλλά χωρίσατε; Πώς του το λες; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα