Βιώνεις συναισθηματική κακοποίηση, το καταλαβαίνεις;

13:23 4/3/2016 - Πηγή: iPop

Η ερώτηση δεν είναι στο ελάχιστο αφελής ή έστω προβοκατόρικη. Περισσότερες από 6 στις 10 γυναίκες εκεί έξω, που υφίστανται συναισθηματική κακοποίηση (emotional abuse) από τους συντρόφους τους, δεν γνωρίζουν ότι έχουν πέσει θύματα της, ή αρνούνται πεισματικά να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα της. Σε 2 στις 3 περιπτώσεις, δε, λένε οι έρευνες, η συναισθηματική κακοποίηση απλά συνιστά τον προθάλαμο της σωματικής βίας και άλλων, ακόμη πιο εφιαλτικών μορφών βιαιοπραγίας κατά της σωματικής τους ακεραιότητας.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΧΟΡΕΥΤΑΚΗ

Ποια είναι η ενδεδειγμένη κίνηση: φύγε, τρέξε, μακριά, είναι οι γλαφυρότατες

λέξεις που μπορούν εν προκειμένω να χρησιμοποιηθούν. Το να περιμένεις αλλαγές, και το να μένεις δίπλα σε έναν άνθρωπο, ο οποίος προβαίνει στις ακόλουθες πράξεις και συμπεριφορές, άλλωστε, δεν συνιστά πράξη απελπισίας, αλλά καθαρή αυτοκτονική κίνηση. Που θα μετανιώσεις ταχύτατα:

Διαρκής μετακύλιση ευθυνών και κατηγοριών στο πρόσωπο σου. Φταις για τα πάντα όλα στη σχέση σου, τελεία και παύλα. Το τεντωμένο του δάχτυλο σε δείχνει ανελέητα και διαρκώς, και δεν μπορείς να ξεφύγεις. Ό,τι και να κάνεις…Τιμωρίες. Ψυχολογικής φύσεως και ταλαιπωρίας….

Διαβάστε περισσότερα: MaryMary.gr

The post Βιώνεις συναισθηματική κακοποίηση, το καταλαβαίνεις; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα