Ελπίδα για όσους πάσχουν από καρκίνο- Νέα έρευνα αλλάζει όσα ξέραμε για τη θεραπεία της ασθένειας

11:48 4/3/2016 - Πηγή: iPop

Τις ελπίδες σε όσους πάσχουν από καρκίνο, αλλά και στους συγγενείς και φίλους τους αυξάνει μια νέα έρευνα η οποία τονίζει πως η «αχίλλειος πτέρνα» του καρκίνου είναι πιθανό να έχει βρεθεί. Όπως υπογραμμίζουν οι επιστήμονες το κλειδί φαίνεται να βρίσκεται στα κύτταρα «σημαίες» τα οποία έχουν οι όγκοι, ενώ, σημειώνουν πως «φάρμακο» μπορεί να αποτελέσει ο ίδιος ο οργανισμός του ατόμου που νοσεί.

Οι ερευνητές από το University College του Λονδίνου και το βρετανικό Cancer

Research μετά από την πολυετή έρευνα τους υπογραμμίζουν ότι η έρευνα τους θα βοηθήσει ακόμα και σε περιπτώσεις που η ασθένεια έχει ήδη εξαπλωθεί σε όλο το σώμα.

Η εν λόγω εξέλιξη είναι πολύ πιθανό να αλλάξει όσα μέχρι στιγμής θεωρούμε δεδομένα, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες τα καρκινικά κύτταρα μεταφέρουν τα δικά τους στοιχεία τα οποία μπορούν να εντοπισθούν από το ανοσοποιητικό σύστημα ανεξάρτητα από τη μετάλλαξή που έχουν υποστεί.

Να τονισθεί πως μέχρι, οι θεραπείες θεωρούνταν πολλές φορές αναποτελεσματικές, καθώς ο καρκίνος εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και αλλάζει τόσο συχνά μορφές που καταφέρνει να «ξεφεύγει» και από τα φάρμακα.

Οι επιστήμονες του University College που βρίσκεται στο Λονδίνο αλλά και του βρετανικού Cancer Research, εξηγούν πως όλες οι μορφές καρκίνου εξακολουθούν να μεταφέρουν μόρια τα οποία δεν αλλάζουν και μπορούν να βρεθούν και να «χτυπηθούν». Τα εν λόγω μόρια είναι είναι αντιγόνα – τοξίνες.

Τα κύτταρα του ανοσοποιητικού τα οποία μπορούν να βλάψουν και να πατάξουν τον καρκίνο, υπάρχουν ήδη στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά σε πολύ μικρές ποσότητες ώστε να είναι αποτελεσματικά.

Οι επιστήμονες, λοιπόν, σημείωσαν πως αν πολλαπλασιάσουν στο εργαστήριο τα αντιγόνα (τα συγκεκριμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού) θα μπορέσουν να «χτυπήσουν» τον καρκίνο.

Το ίδιο, λοιπόν, το γενετικό προφίλ του ασθενή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με συγκεκριμένο τρόπο έτσι ώστε να αποχαιρετήσει τον καρκίνο.

Οι ερευνητές εκτιμούν πως οι πρώτες δοκιμές θα μπορούν να γίνουν σε ασθενείς μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

The post Ελπίδα για όσους πάσχουν από καρκίνο- Νέα έρευνα αλλάζει όσα ξέραμε για τη θεραπεία της ασθένειας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα