Προ των πυλών ρύθμιση για την απόσυρση των αυτοκινήτων- Πρόστιμα για τα ανασφάλιστα Ι.Χ.

13:21 4/3/2016 - Πηγή: iPop

Νέα ρύθμιση σχετικά με την απόσυρση των αυτοκινήτων προανήγγειλε από τη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο οποίος απάντησε σε ερώτηση την οποία του υπέβαλε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος.

Ενώ, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται το περιβόητο ΦΕΚ για τα ανασφάλιστα ΙΧ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Τρύφων Αλεξιάδης, το θέμα απασχολεί την Κυβέρνηση και σημείωσε: «Όταν δεν έχουμε πωλήσεις αυτοκινήτων δεν έχουμε και έσοδα». Στην συνέχεια μάλιστα ο Αναπληρωτής Υπουργός επισήμανε ότι η αγορά αυτοκινήτων έχει παγώσει και αποκάλυψε πως «αναμένεται να υπάρξει παράταση στην απόσυρση» προσθέτοντας:

Πολύ σύντομα θα φέρουμε διάταξη που θα λύνει το πρόβλημα. Δεν μπορώ να πω χρονικό διάστημα και για ποια τιμή. Θα λυθεί το πρόβλημα πολύ σύντομα

Αναφερόμενος στην απόσυρση ο Τρ. Αλεξιάδης είπε: «Είναι ένα φορολογικό κίνητρο με μειωμένο τέλος ταξινόμησης, έχει οικολογικό και οικονομικό περιεχόμενο».

Και παραδέχθηκε πως το ζήτημα «θα έπρεπε να είχε λυθεί το ζήτημα πριν λήξει η ημερομηνία, καθώς θα μπορούσε να δώσει ανακούφιση και στους πολίτες και στις επιχειρήσεις και στα έσοδα του δημοσίου».

Το πρόστιμο το οποίο καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων αναμένεται τσουχτερό. Έτσι, οι κάτοχοι τους σπεύδουν να τα ασφαλίσουν πριν την έκδοση του ΦΕΚ που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Τι θα πληρώσουν όσοι δεν τα ασφαλίσουν;

Θα πρέπει να καταβάλουν 250 ευρώ αν ασφαλίσουν το αυτοκίνητό τους μέσα σε οκτώ ημέρες. Αναμένεται βέβαια, η σχετική επιβάρυνση να φτάσει ακόμα και τα 500 ευρώ αν το όχημα ασφαλισθεί μετά την πάροδο των οκτώ ημερών.

Σημείωση!

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένος, χαρακτήρισε την είδηση της ρύθμισης «θετική» και ζήτησε να δοθεί παράταση στην απόσυρση.

The post Προ των πυλών ρύθμιση για την απόσυρση των αυτοκινήτων- Πρόστιμα για τα ανασφάλιστα Ι.Χ. appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα