Βέβαιος για τη συγκρότηση του ΕΣΡ ο Παππάς: «Είμαι ο υπουργός που για πρώτη φορά έκανε τους καναλάρχες να πληρώσουν»

12:23 2/11/2016 - Πηγή: iPop

Την εκτίμηση του, πως θα υπάρχει τελικά σύνεση και θα συγκροτηθεί το ΕΣΡ εξέφρασε ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Ο Ν. Παππάς ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα «Le Figaro» δήλωσε χαρακτηριστικά:

Είμαι ο υπουργός που για πρώτη φορά έκανε να πληρώσουν 60 εκατ. ευρώ οι καναλάρχες, για τους φόρους από τις διαφημίσεις και τις εκπομπές σήματος που ουδέποτε είχαν καθορισθεί

Να σημειωθεί, πως η γαλλική εφημερίδα χαρακτηρίζει

τον Νίκο Παππά «ένα από τα πιο πολυσυζητημένα άτομα στην Ελλάδα, τις τελευταίες αυτές εβδομάδες» και παράλληλα επισημαίνει, πως αποτελεί «το δεξί χέρι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα».

Ο Υπουργός Επικρατείας τόνισε:

Δεν επιδιώκω να είμαι αρεστός. Είμαι ο υπουργός που για πρώτη φορά έκανε τους ιδιοκτήτες των καναλιών να πληρώσουν 60 εκατ. ευρώ για τους φόρους από τις διαφημίσεις και τις εκπομπές σήματος που ουδέποτε είχαν καθορισθεί. Και τώρα, ήταν έτοιμοι να πληρώσουν 250 εκατ. ευρώ για τις άδειες. Δεν θα ενδώσω, αναμένω επικρίσεις

Για την απόφαση του ΣτΕ:

«Η απόφαση είναι βεβαίως αρνητική, οι δικαστές όμως φάνηκαν διχασμένοι, υιοθέτησαν την αντισυνταγματικότητα με 14 ψήφους, έναντι 11, που σημαίνει ότι για δύο ψήφους θα είχαμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα» είπε ο αρμόδιος υπουργός και συμπλήρωσε:

«Πρόκειται για ένα προσωρινό φρένο. Όταν ξεκινήσαμε αυτή τη μάχη κανείς δεν ήθελε να ακούσει για άδειες πόσο μάλλον για να πληρώσει για να τις αποκτήσει. Σήμερα, ακόμα και το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία, που από την αρχή μάς μάχεται, δεν αμφισβητεί το προφανές. Σε πολιτικό επίπεδο επομένως έχουμε πρόοδο για το θέμα αυτό. Είμαι ήρεμος».

Για τα σενάρια πρόωρων εκλογών:

«Το συντηρητικό κόμμα, που μπλοκάρει την επιλογή του προέδρου του ΕΣΡ, δεν μπορεί να συνεχίσει να υποστηρίζει την ολιγαρχία των ΜΜΕ, την οποία πολεμάμε. Δεν είναι ηθικό. Πιστεύω ότι θα υπάρξει συναίνεση και το ΕΣΡ θα συσταθεί. Το ΕΣΡ θα πρέπει να ξαναρχίσει όλη τη διαδικασία για τη χορήγηση των αδειών. Δεσμεύομαι να θέσω στη διάθεσή του, αν το επιθυμεί, όλη την τεχνική και διοικητική υποστήριξη που είναι απαραίτητη για αυτό» ανέφερε ο Νίκος Παππάς.

Διαβάστε επίσης:

Την Δευτέρα η επόμενη «μάχη» για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

The post Βέβαιος για τη συγκρότηση του ΕΣΡ ο Παππάς: «Είμαι ο υπουργός που για πρώτη φορά έκανε τους καναλάρχες να πληρώσουν» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα